Afbeelding
Foto door Karolina Grabowska via Pexels/

Hoe edelstenen jou je energiebalans teruggeven

2 december 2022 om 08:39 Partnercontent

Voel jij je soms niet helemaal lekker in je vel zitten? Of zoek je een object waarin je soms wat gevoel kwijt kan? Edelstenen kunnen dan enorm goed helpen in het creëren van een betere energiebalans in jouw lichaam, waardoor jij je een stuk beter voelt of troost kan vinden op momenten dat het even niet gaat. Ben je benieuwd hoe dat precies werkt? Lees dan gauw verder.

Wat zijn edelstenen eigenlijk?

Edelstenen zijn specifieke stenen waarin bepaalde mineralen zitten. Deze komen op heel veel verschillende manieren naar voren. Je kan bijvoorbeeld een diamant als edelsteen hebben, maar ook donkere robijnen of blauwe turquoise. Op allerlei manieren kunnen edelstenen zich vormen.

Edelstenen kan je herkennen aan de ruwe vorm in de vrije natuur. Aan de hand van hoe hard de steen is, hoe deze splijt en hoe de breuk valt, kan je later determineren welke ruwe edelstenen jij in handen hebt. Je vindt edelstenen overal in de natuur, maar vooral op plekken buiten Nederland en waar veel stromend water is.

Wat is de werking van edelstenen?

Hoewel niet iedereen er altijd in gelooft, zijn er mensen die denken dat edelstenen bepaalde energie bevatten. Dat komt voort uit het idee dat elk object in de wereld energie heeft. Dat is ook eigenlijk heel logisch als je erover nadenkt. Elk ding in de wereld bevat namelijk atomen die rond bewegen. Dat veroorzaakt energie of trillingen en zo heeft een edelsteen die dus ook. Net als jouw lichaam overigens. Daarin is altijd een bepaalde energiebalans die maakt dat jij je goed voelt.

Is deze energiebalans een keertje uit evenwicht, dan kan het helpen om bepaalde edelstenen bij je te dragen. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van je darmen, werkt het om een rode, zwarte of bruine edelsteen bij je te dragen. Je lichaam neemt dan de specifieke trillingen van die edelsteen over, waardoor het uiteindelijk weer in een bepaald ritme terecht komt dat in lijn is met de energiebalans van jouw lichaam. En zo geldt dat voor heel veel lichamelijke en mentale klachten.


Welke edelsteen heb jij nodig?

Elke edelsteen heeft zijn eigen kracht. Sowieso bevat namelijk elk object zijn eigen energie en daardoor is elke edelsteen uniek in zijn karakter. Het wordt dan ook vaak aanbevolen dat je een edelsteen kiest op basis van je gevoel, dan heb jij namelijk waarschijnlijk een zelfde soort ritme als de edelsteen. Deze kan jou dan goed helpen.

Bij bepaalde soorten edelstenen is het bekend wat die voor functie kunnen hebben voor welke delen in je lichaam. Zo zijn er goudkleurige edelstenen, bijvoorbeeld de barsteen, ametrien of goudtopaas, die op een hele positieve manier jouw maag, lever en spijsvertering kunnen beïnvloeden. Als je last hebt van die organen, is het verstandig om een gele edelsteen bij je te dragen. Daarnaast heb je ook paarse en witte edelstenen. Deze vallen onder dezelfde noemer omdat ze dezelfde effecten hebben. Denk aan een amethyst of een bergkristal. Deze zorgen voor een hoog niveau van geluk en innerlijke vrede. Zo is het nu dus niet zo dat edelstenen alleen maar bij fysieke functies werken, maar ook mentaal een grote ondersteuning kunnen bieden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie