Afbeelding
Foto: Pixabay

Goedkoop parkeren bij Schiphol doe je met deze tips!

29 maart 2022 om 07:32 Partnercontent

Als je momenteel je volgende reis naar het buitenland plant en naar de luchthaven wilt rijden, weet je dat parkeren op de luchthaven niet goedkoop is, vooral niet voor lange reizen. Er zijn echter veel manieren waarop je flink kunt besparen op de kosten van parkeren op de luchthaven. Bekijk onze toptips waarmee je de kosten van parkeren op Schiphol Airport laag kunt houden, zodat je meer geld kunt besteden aan je reizen. Wees verstandig en maak gebruik van deze adviezen! 

Reserveer vooraf

De prijzen voor parkeren op de luchthaven kunnen variëren, afhankelijk van de luchthaven van vertrek, de tijd van het jaar en hoe lang je wegblijft. Meestal is het zo dat hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de prijs is, ongeacht waar je vertrekt. Ook al boek je maar 1 of 2 dagen van tevoren, dan nog is het goedkoper dan betalen op de dag zelf. Je kunt hiermee daadwerkelijk honderden euro’s besparen! Bijvoorbeeld, wanneer je een parkeerplaats een week van tevoren reserveert op London Heathrow tijdens het hoogseizoen is de prijs ongeveer 80 euro, terwijl het op de dag meer dan 180 euro kost. Ook op Schiphol kun je te maken krijgen met deze gestegen tarieven. 

Controleer websites

Sommige luchthaven-, vergelijkings- en officiële parkeerwebsites bieden het hele jaar door speciale aanbiedingen. Op vergelijkingswebsites als ParkCare kun je prijzen vergelijken voor de tijd van de maand en het bedrijf, wat je kan helpen grote besparingen te realiseren. Sommige bedrijven bieden gereduceerde parkeertarieven, inclusief park-and-rides en meet & greet-services. Je kunt ook kortingen krijgen door je aan te melden voor online nieuwsbrieven en mailinglijsten waar kortingen rechtstreeks naar de inbox van je mailadres worden verzonden. Sommige cashback-websites bieden je ook de kans om je geld terug te krijgen op de prijs die je betaalt. 

Check hotels

Diverse hotels in de buurt van luchthavens bieden incentives om een verblijf bij hen te boeken. Sommige hiervan zijn inclusief gratis of scherp geprijsde parkeergelegenheid op de luchthaven. Je denkt misschien dat het betalen voor een hotelkamer voor een nacht een extra kost is, maar als dit inclusief gratis accommodatie voor je auto of een groot kortingstarief is, kan het een stuk goedkoper zijn dan rechtstreeks naar een parkeerplaats op de luchthaven te gaan. Sommige hotels bieden ook gratis pendelbussen aan naar de vertrekterminals van de luchthaven, waarbij je je auto dan parkeert op de parkeerplaats van het hotel.

Gebruik Park & Ride

Sommige luchthavens en particuliere bedrijven hebben park-and-ride-regelingen. Deze zijn meestal wat verder verwijderd van de vertrekterminals van de luchthaven, maar ze bieden een gratis busrit van en naar de parkeerplaats naar de luchthaven. Sommige park-and-ride-bedrijven bieden je ook de mogelijkheid om je auto te verhuren terwijl je weg bent. Dit klinkt misschien vreemd, maar je kunt parkeren voor de fractie van de prijs van de normale kosten. Alle verzekeringen zijn inbegrepen in deze deal, zodat je gerust kunt zijn dat als er iets met je auto gebeurt terwijl je weg bent, je gedekt bent.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie