Afbeelding
Foto door mohamed hassan form PxHere

Jouw website hoog in Google? Dat doe je zo!

5 mei 2021 om 08:25 Partnercontent

Je hebt een website gemaakt en wilt hiermee zoveel mogelijk klanten bereiken. Een van de beste manieren om dit te doen, is door ervoor te zorgen dat jouw website hoog in Google komt te staan. Google is de bekendste zoekmachine. Als jouw website via deze zoekmachine gemakkelijk te vinden is, dan kun je veel meer mensen bereiken. Het verbeteren van de zichtbaarheid van een website is echter niet zo eenvoudig als het lijkt. Er zijn veel punten waar je rekening mee moet houden als je dit gaat doen. Wil jij meer weten over hoe je jouw website hoger in Google kunt krijgen? Wil je daarnaast weten hoe wij jou hierbij kunnen helpen? Lees dan snel verder!

Manieren om een website hoog in Google te krijgen

Je kunt jouw website op verschillende manieren hoger in Google krijgen. Het is het beste om je niet op één manier te focussen, maar om verschillende manieren tegelijk toe te passen. Als het gaat om het verbeteren van de zichtbaarheid van je website, dan zijn twee factoren belangrijk. Dit zijn de interne en externe factoren. Deze factoren worden ook wel on-page SEO en off-page SEO genoemd.

On-page SEO heeft alles te maken met diverse aspecten van je website, zoals:

  • Het gebruik van de juiste zoekwoorden
  • Een duidelijke interne opbouw
  •  De juiste content
  • De snelheid van je website

Het gebruik maken van de juiste zoekwoorden is essentieel om hoog in Google te komen. Denk eens na over hoe mensen op zoek gaan naar antwoorden. Ze typen zoekwoorden in en hopen zo via Google het juiste antwoord te vinden. Het doel van Google is antwoorden geven op de vragen van de gebruikers van Google. Geef jij het beste antwoord en staat jouw website het beste aangeschreven? Dan komt jouw website hoger in Google. Maar welke zoekwoorden gebruiken mensen precies om antwoorden te vinden? Door goed zoekwoordenonderzoek te doen, kun jij hierachter komen. Let bij het zoekwoordenonderzoek op de frequentie en de concurrentie. Kies voor een zoekwoord dat veel gezocht wordt, maar weinig concurrentie heeft. Wij kunnen jou helpen bij het vinden van de juiste zoekwoorden!

Als je eenmaal de juiste zoekwoorden hebt gevonden, dan is het belangrijk dat je relevante content maakt waarin je deze zoekwoorden verwerkt. Ook is het belangrijk dat je deze zoekwoorden in je website verwerkt. Denk hierbij aan headers, teksten en omschrijvingen waarin deze belangrijke zoekwoorden meerdere malen voorkomen.

Een duidelijke interne opbouw is ook belangrijk als je hoog in Google wilt komen. Je wilt dat jouw website bestaat uit pagina’s die met elkaar verbonden zijn. Losse pagina’s moet je zoveel mogelijk vermijden. Dit doe je door op een logische manier jouw pagina’s met elkaar te verbinden en door verwijzingen aan te brengen. Ook is het belangrijk dat je op een duidelijke manier informatie op jouw website neerzet. Een bezoeker van jouw website moet meteen kunnen zien hoe jij zijn of haar probleem kunt oplossen.

De snelheid van een website is ook zeer belangrijk. Hoe sneller jouw website, hoe beter je vindbaar bent in Google. Je kunt de snelheid van jouw website op meerdere manieren beïnvloeden. Het systeem dat je gebruikt om jouw website te laten werken, bepaalt voor een groot deel de snelheid. Kies een snel systeem en verbeter automatisch jouw vindbaarheid. Een andere manier om jouw website sneller te maken, is door foto’s te beperken. Probeer niet te veel foto’s of andere afbeeldingen op één pagina te zetten. Je kunt afbeeldingen ook “samendrukken”. Hierdoor wordt de grootte van het bestand verkleind en kost het dus minder tijd om deze afbeeldingen te laden.

Een van de bekendste vormen van off-page SEO is linkbuilding. Bij linkbuilding zorg je ervoor dat websites met een goede reputatie een link naar jouw website plaatsen. Hierdoor gaat de autoriteit van jouw website omhoog en zal je hoger in Google komen te staan. Linkbuilding dient op een zo natuurlijk mogelijke manier te worden gedaan. Google let namelijk op de manier waarop linkbuilding wordt toegepast. Lijkt het onnatuurlijk? Dan krijg je hier minpunten voor.

Klaar voor meer bezoekers?

Je weet nu hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw website hoog in Google komt. Dan is het nu tijd voor actie. Begin met een zoekwoordenonderzoek. Kies de zoekwoorden die passen bij jouw website en zorg ervoor dat je deze zoekwoorden verwerkt in relevante content. Ga vervolgens op zoek naar backlinks. Door een combinatie van on-page en off-page SEO kun je de vindbaarheid van jouw website maximaal verbeteren. Wij van Webton zijn een expert op het gebied van SEO en kunnen jou helpen met het optimaliseren van de vindbaarheid van jouw website. Heb jij hier interesse in? Neem dan contact met ons op. Samen met jou bespreken wij de mogelijkheden en maken wij een plan aan de hand van jouw eisen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie