Afbeelding
Werken bij de overheid

De voordelen van werken bij de overheid

17 januari 2022 om 16:13 Partnercontent

De grootste werkgever van Nederland is……… de overheid. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel vacatures te vinden zijn om te komen werken bij de BV die Nederland heet. Toch heeft werken bij de overheid een wat stoffig imago en kleven er tal van vooroordelen aan. De vraag is alleen of dit wel terecht is. Natuurlijk is het in veel gevallen minder dynamisch en uitdagend dan in het bedrijfsleven maar neem van ons aan dat werken bij de overheid leuker is en meer voordelen biedt dan je in eerste instantie zou denken. In dit artikel vertellen we er meer over.

Een bijdrage leveren aan de maatschappij

Vanzelfsprekend zijn er genoeg argumenten te noemen om niet te gaan werken bij de overheid en misschien is het ook wel een beetje een roeping, net als bijvoorbeeld het werken in de zorg is. Niet iedereen is er geschikt voor en er zijn zaken waar je absoluut tegen moet kunnen. Toch kan werken bij de overheid veel voldoening met zich mee brengen. Zo kun je bijvoorbeeld een bijdrage leveren aan de maatschappij. Je kunt iets betekenen voor een ander in plaats van alleen maar targets halen waar jij uiteindelijk niet beter van wordt maar alleen het bedrijf en de werkgever waar je voor werkt. Iets wat in het bedrijfsleven vaak het geval is. Door voor de overheid te werken, kun je een verschil maken en dat geeft heel veel voldoening.

Een zeer stabiele baan

Een van de voordelen van werken bij de overheid is het feit dat je een zeer stabiele baan hebt. Waar in de commerciële sector bedrijven kunnen worden verkocht, je last kunt hebben van reorganisaties en bedrijven failliet kunnen gaan, waardoor jij zonder baan komt te zitten, zijn die risico’s bij de overheid een stuk kleiner. De overheid zal nooit failliet gaan of worden verkocht dus die zorg heb je niet. De overheid zal altijd blijven bestaan waardoor jij een zeer stabiele baan hebt ook in economisch onzekere tijden.

Er is veel mogelijk als je voor de overheid werkt

Goede arbeidsvoorwaarden zijn vanzelfsprekend bij de overheid. Dan hebben we het niet alleen over een goed salaris maar ook over de secundaire arbeidsvoorwaarden als pensioenopbouw en verzekeringen. Als je echter nog niet helemaal overtuigd bent waarom werken bij de overheid een uitstekende optie is, kan het feit dat er daarnaast nog zeer veel mogelijk is je misschien over de streep trekken. Hiermee bedoelen we dat de overheid zeer flexibel is als het om werkuren gaat. Eerder of later beginnen of stoppen is nooit een probleem en werken vanuit huis kan zo goed als altijd.

Je ziet dat werken voor de overheid nogal wat voordelen met zich mee brengt. Wil jij ook werken voor de overheid? Kijk dan eens op www.breinstein.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie