Afbeelding
Photo by LinkedIn Sales Solutions on Unsplash

Waarom een Business Mentor zo gewild is bij ondernemers

17 januari 2022 om 11:41 Partnercontent

Eén ding wat deze pandemie ons opleverde is het thuis werken. Geen reistijd, geen file, geen onnodig lange meetings en dus meer tijd voor je gezin of je hobby die je buiten werktijden beoefent. De rust is wedergekeerd in het leven van veel ondernemers. Maar hoe komt het dan dat we anders zo gehaast leven? 

Steeds meer ondernemers schakelen een Business Mentor in. Nog niet bekend mee? Geen zorgen, want in dit artikel delen we alles over de rol van een Business Mentor. 

Wat is de rol van een Business Mentor?

Een Business Mentor helpt ondernemers bij het behalen van een goede balans tussen werk en privé. Een Business Mentor zoals Eelco Smit werkt met de 5 G’s, te noemen Geld, Geschiktheid, Gezondheid, Gezelschap en Genieten. Vijf factoren die bepalend zijn voor het goede leven. Je wil genoeg geld op de bank, maar ook de tijd hebben om te genieten van dat geld, te genieten met je gezin en met je vrienden en dat in goede gezondheid. Je moet hierbij zoeken naar de juiste balans. 

Een 9 op Geld en een 3 op Gezondheid zou gemiddeld een 5,5 opleveren. Een voldoende dus. Maar in het echte leven werkt dat niet zo. Je wil op alle vijf factoren een dikke voldoende scoren om te kunnen genieten van het goede leven. 

Geen 60-urige werkweek meer

Een Business Mentor helpt je om focus aan te brengen. Geen 60-urige werkweken meer, waarbij je gezin 7 dagen per week zonder jou aan de tafel zit. Je wil je zakelijke successen niet betalen met persoonlijk geluk. 

Een Business Mentor helpt jou bij die balans tussen werk en privé. Het betekent niet dat je nog maar 20 uur in de week mag werken, maar wel focussen op dingen waar jij energie van krijgt. Besteed de taken die jou energie kosten uit, zodat je tijd over hebt om te werken aan datgene waar jij wel energie van krijgt. Daar wordt niet alleen jij gelukkiger van, maar je omgeving ook. Je personeel, je zakenpartner, je partner en je gezin. 

Doe jij waar je voor gemaakt bent?

Waar je aan het begin van je carrière boordevol energie zat, lijkt je energielevel nu vrij laag te zijn. Zelfs met goede voeding, een fit leven en een liefdevolle omgeving sta jij elke dag met een zwaar gevoel op. Weer een dag. Doe jij waar je voor gemaakt bent? Doe jij datgene waar je gelukkig van wordt of ben je simpelweg bezig met geld verdienen? Durf kritisch te zijn en schrap datgene wat teveel energie kost uit je leven. Ook als dat betekent dat je bedrijf of je rol binnen je bedrijf niet meer bij je past. Je bedrijf verkopen om ruimte te maken voor nieuwe kansen kan voor veel ondernemers de oplossing zijn. Ook voor jou? In gesprek gaan met een Business Mentor kan je veel inzichten geven. 

De resultaten zijn niet meetbaar, wel voelbaar

Waar je winst, omzet of marktaandeel kunt meten, kun je het resultaat van je gesprekken met een Business Mentor niet meten. Wel voelen. Je voelt je gelukkiger als je de juiste keuzes maakt en zo werkt aan een goede werk-privé balans. Zo hoef je je zakelijke succes niet te bekopen met persoonlijk geluk, maar staan successen met geluk naast elkaar in jouw leven. Ben jij klaar voor een leven met meer geluk en meer succes? 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie