Afbeelding
Foto door form PxHere

Veilig op vakantie met deze controle

22 september 2021 om 07:35 Partnercontent

Op vakantie met de auto? Dit moet je zeker controleren

Ga je op vakantie met de auto? Vooraf zijn er dan enkele zaken die je zeker moet controleren, zoals of je oliepeil wel voldoende is en dit aanvullen met eventueel
Castrol Edge 5w30. Wij zochten uit wat je moet checken voordat je met de auto op vakantie gaat en hebben enkele belangrijke punten voor je op een rijtje gezet. Check deze punten vooral, zodat je straks zorgeloos met de auto op weg kunt.

Check het oliepeil

Het is zeer belangrijk het oliepeil te checken, want motorolie heeft een zeer belangrijke functie in auto’s. Zo dient het als een smeermiddel voor diverse onderdelen in de auto en is het tegelijk een reinigings- en koelmiddel. Je kunt het oliepeil makkelijk zelf controleren. Wellicht doe je dit maandelijks al een keer. Ga je een lange reis afleggen, dan is dit extra belangrijk. Zorg er hierbij wel voor dat de motor koud is en de auto waterpas staat.

Check de banden en bandenspanning

Vergeet niet je banden en bandenspanning te checken, want je banden zullen altijd ietsjes leeglopen. Maandelijks lopen je banden rond de 2 tot 5% leeg. Dit heeft te maken met de hoge luchtdruk die in de band aanwezig is en doordat rubber lucht doorlaat. Veel auto’s rijden met een te lage bandenspanning, waardoor het belangrijk is om regelmatig je bandenspanning te checken. Je kunt je dan ook heel wat geld aan brandstof besparen.

Doet je verlichting het nog goed?

Let ook op of je verlichting het nog wel goed doet. Zo ben je niet alleen onderweg goed zichtbaar, maar zorg je ervoor dat je zelf ook goed kunt zien wat er op de weg gebeurt. Je verlichting behoort altijd naar behoren te werken, omdat je anders ook een boete kunt krijgen. Rijd eens een rondje met de auto en check samen met iemand of diegene ziet wat wel of niet werkt.

Heb je voldoende koelvloeistof?

Vergeet ook niet te zorgen voor voldoende koelvloeistof. Dit middel zorgt er namelijk voor dat jouw motor niet oververhit zal raken, omdat de warmte van de motor wordt afgevoerd. Je kunt dit reservoir onder de motorkap vinden. Om te zien of je koelvloeistof nog voldoende is, moet je ervoor zorgen dat de motor niet te warm is en de auto tevens waterpas staat.

Wij wensen je een fijne vakantie met de auto toe!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie