Afbeelding
Foto door form PxHere

Samen bijdragen aan een veilige leefomgeving

17 september 2021 om 07:37 Partnercontent

Met deze opleidingen draag je bij aan een veilige leefomgeving

Wil jij graag bijdragen aan een veilige leefomgeving? Een veilige leefomgeving is belangrijk voor iedereen. Er zijn verschillende opleidingen die je kunt volgen om zo een steentje bij te dragen, waaronder een opleiding openbare orde en veiligheid. Wij zochten uit met welke opleidingen je actief kunt zorgen voor een veilige leefomgeving. Lees snel verder en kies de opleiding uit die het beste bij jou past.

Doe een opleiding tot handhaver

Met een opleiding tot handhaver leer je welke rol handhaving heeft binnen de wet VTH en Wabo en wat dit voor jou in de werkpraktijk betekent. In de Wet vergunningverlening, toezicht en handhaving (Wet VTH) komen alle afspraken tussen de gemeenten, provincies en rijksoverheid samen om het omgevingsrecht, het toezicht en de handhaving beter te organiseren. Mocht je je willen verdiepen in de wet VTH of de meest actuele kennis hierover op doen, dan is deze opleiding zeker geschikt voor jou. Na het afronden hiervan kun je tevens als handhaver aan de slag.

Doe een opleiding openbare orde en veiligheid

Doe een opleiding openbare orde en veiligheid, zoals de professionele master risico-, veiligheids- en crisismanagement. Veiligheid is een belangrijke taak van de overheid. Om voor optimale veiligheid te zorgen, werkt de overheid samen met publieke en private organisaties. Maar wie heeft waar de verantwoording over? En wie neemt welke maatregelen om te zorgen dat er geen crisis ontstaat? En welke risico’s zijn er zoal? Gedurende de master ga je je verdiepen in politiek-bestuurlijke risico’s, het risicobeleid en het realiseren van actieplannen. Ook leer je meer over crisiscommunicatie, risicobeheersing en hoe de politieke besluitvorming tot stand komt. Mocht je interesse hebben in deze onderwerpen, dan is deze opleiding zeker de geschikte keuze.

Volg de HBO opleiding criminologie

Ben je geïnteresseerd in crimineel gedrag? Dan is de HBO opleiding criminologie zeker de juiste studie voor jou. Op basis van wetenschappelijk onderzoek zal je nieuwe en toepasbare kennis vergaren. Ook zal je leren hoe je kennis omzet in beleid, handelingsplannen maakt en begeleiding kunt bieden aan mensen met een criminele achtergrond. Wanneer je dit programma hebt afgerond, weet je alles over de achtergrond van crimineel gedrag, hoe dit ontstaan is en hoe dit voorkomen kan worden. Ook heb je actuele kennis over strafrechtelijke en politiek-bestuurlijke ontwikkelingen in huis.

Weet jij al welke opleiding je het meest aanspreekt?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie