Discotheek Charly.
Discotheek Charly. Aangeleverd

Discotheek Charly voor één keer terug in Bovenkerk

21 januari 2023 om 13:00 Overig

AMSTELVEEN Discotheek Charly keert op zaterdag 11 februari voor één keer terug in Bovenkerk. Discotheek Charly is in de jaren ‘70 ontstaan uit de Jongeren Commissie Bovenkerk, een groep jongeren die vanuit de Urbanus Parochie voor de jeugd elke maand vermaak organiseerde. Zo waren er in het verenigingsgebouw film-, kien- en sinterklaasavonden en werden er jaarlijkse evenementen georganiseerd zoals een talentenjacht en een fietsenrally. In de jaren ´70 werd de disco populair en ontstond het plan om een eigen discotheek te bouwen en dansavonden te gaan organiseren. Discotheek Charly werd al snel een succes.

Aanvankelijk draaide Charly voor de jeugd uit Bovenkerk, maar al snel kwamen er jongeren uit de omliggende plaatsen als Aalsmeer, Uithoorn en Ouderkerk bij. Het was zaak om op tijd te komen, anders was er geen plaats meer. Veel Bovenkerkse jongeren moesten toen nog op zaterdagavond naar de kerk. Ze kwamen daarom vóór de mis al betalen en een stempel halen, zodat ze er ‘s avonds nog wel in mochten.

OUDE TIJDEN HERLEVEN

Om mooie herinneringen op te kunnen halen en om oude tijden te laten herleven, is het plan ontstaan om nog één keer zo’n legendarische discoavond in Bovenkerk te organiseren. De ‘Jeugd van toen’ en andere liefhebbers kunnen zo nog  één keer de sfeer proeven en lekker dansen op de hits van toen. De DJ’s laten weer van alles horen: pop, rock, het beroemde ‘Quickstep-kwartiertje’ en uiteraard veel soul-nummers.

Discotheek Charly opent op zaterdag 11 februari om 20.00 uur de deuren in het Noorddamcentrum in Bovenkerk. Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Bovenkerk en Stichting Amstelidee.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie