Afbeelding
foto joke

Balkanswingband SULTAN bij Mokum Folk

11 december 2022 om 15:39 Overig Deel je nieuws

Datum: 18 december Locatie: Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1 te Amstelveen Aanvang: 15 uur (zaal open 14:30 uur)

Toegang € 19 (donateurs van MF € 9) – geen pin mogelijk

Reserveren kan: een mailtje naar mokumfolk@gmail.com

Website: www.mokumfolk.nl

Balkanswingband Sultan

Balkanswingband Sultan werd opgericht in 1984 door een groep muzikanten die hun sporen in de internationale folkloremuziek reeds hadden verdiend en is sindsdien een graag geziene gast op vele festivals, theaters en concertzalen in binnen- en buitenland. Zo speelden zij in Zwitserse Jazz- en folkclubs, in het Hackeshes Hoftheater in Berlijn, Felix Meritus in Amsterdam en traden zij op voor de Hongaarse staatstelevisie. 

Het merendeel van het repertoire van Sultan vindt haar oorsprong  in de landen op en rond de Balkan; Bulgarije, Albanië, Bosnië, Griekenland, Macedonië, voormalig Joegoslavië, Roemenië, Hongarije Turkije. De meeste musici van Sultan hebben veel gereisd in deze landen en onderhouden vaak vriendschappelijke contacten met de originele beoefenaars op hoog niveau waaronder Petar Ralchev en Ivo Papasov. Ook wordt graag samengewerkt met een van ’s werelds beste cymbaalspelers Kálmán Balogh, die op beide Sultan cd’s te beluisteren is. Mede door de warme belangstelling voor de huidige uitvoeringspraktijk heeft Sultan in de loop der jaren een geheel eigen sound ontwikkeld. Hierbij wordt zowel traditionele volksmuziek in al zijn puurheid ten gehore gebracht, als de hedendaagse stijl van moderne volks- en zigeunermuziek met veel jazz en latin-swing invloeden, zoals die momenteel in de landen van herkomst op bruiloften en in concerten te horen is. Daarnaast worden er eigen composities gespeeld. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie