Peter de Groot (l) en Peter le Cuivre ondertekenen de fusieovereenkomst tussen AAN! en RTVA.
Peter de Groot (l) en Peter le Cuivre ondertekenen de fusieovereenkomst tussen AAN! en RTVA. Nickelas Kok

Lokale omroepen RTVA en AAN! gaan samen verder als 1Amstelveen

24 november 2022 om 09:56 Overig

AMSTELVEEN De lokale omroepen RTVA en AAN! hebben woensdag een intentieverklaring getekend waarin zij aankondigen hunkrachten te bundelen. De krachtenbundeling zal zichtbaar worden via een nieuwe naam: ‘1Amstelveen’. Doel van de fusie is om de journalistieke kwaliteit en actualiteit van nieuws- en informatievoorziening over Amstelveen en omstreken te vergroten en aansprekende programma’s te produceren voor de lokale gemeenschap.

1Amstelveen moet volgens beide omroepen en nieuw lokaal mediamerk worden dat gebruik gaat maken van de diverse mediaplatformen die deze tijd biedt. De belevingswereld van de Amstelvener moet daarbij centraal staan.

Op het ogenblik wordt gewerkt aan de nieuwe vormgeving en website van 1Amstelveen. Het bestuur wordt op een evenwichtige manier samengesteld met leden die afkomstig zijn van de twee omroepen. Aan de twee PBO’s (Programma Bepalend Orgaan) is gevraagd met elkaar in contact te treden over de aanpassing van de samenstelling van dit wettelijke orgaan.

SUBSIDIEAANVRAAG Vooruitlopend op de formele fusie hebben beide stichtingen bij de gemeente samen een subsidieaanvraag ingediend voor 2023. Die aanvraag is gebaseerd op een gezamenlijke meerjarenbegroting voor de periode 2023-2025).Daarnaast wordt binnenkort ook een intentieverklaring getekend met NH Nieuws over uitwisseling van journalistiek producties tussen de beide redacties. Ook worden daarin afspraken gemaakt over  het periodiek voeren van journalistiek overleg. Tevens zal NH Nieuws aan 1Amstelveen facilitaire ondersteuning geven zoals het gebruik van technische middelen en scholing van vrijwilligers en stagiaires.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie