Plaatsing van radiatorfolie is een van de tips om te besparen op de energiekosten.
Plaatsing van radiatorfolie is een van de tips om te besparen op de energiekosten. Gemeente Amstelveen

Amstelveen zet ‘energiefixers’ in die helpen met energiebesparende maatregelen

5 oktober 2022 om 09:00 Overig

AMSTELVEEN Speciaal voor inwoners die recht hebben op de energietoeslag zet de gemeente Energiefixers in. Zij voeren vanaf 10 oktober gratis energiebesparende maatregelen uit die de energierekening direct verlagen. Ook de materialen die ze meenemen, zoals tochtstrips en een waterbesparende douchekop zijn gratis.


“Door de gestegen energiekosten wordt het belang van energiebesparing voor alle bewoners steeds groter. Met een aantal eenvoudige maatregelen kunnen de energiekosten al snel beperkt worden. De Energiefixers gaan aan de slag bij de inwoners die bij de gemeente in beeld zijn en energiearmoede ervaren. De energierekening zal worden verlaagd en ze krijgen meer comfort in huis,”aldus wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid)

De Energiefixer voert verschillende klussen uit en neemt alle materialen gratis mee. Tijdens het huisbezoek wordt er, als het nodig is, het volgende aangepakt: het installeren van energiezuinige ledlampen, het aanbrengen van tochtstrips, het plaatsen van radiatorfolie, het isoleren van leidingen
Het plaatsen van een waterbesparende douchekop en het ontluchten van radiatoren. Ook geven ze advies over het stookgedrag om energie te besparen.

AANVRAGEN Inwoners die de energietoeslag of de beschikking hebben ontvangen kunnen een Energiefixer aanvragen via www.regionaalenergieloket.nl/amstelveen. Van 10 oktober tot en met half december 2022 worden de huisbezoeken door de Energiefixers gedaan. Er zijn er circa 250 ingekocht en het aanbod geldt zolang de voorraad strekt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie