Afbeelding
Monique Sons/BDU

Amstelveen gaat protestvlaggen uit openbare ruimte verwijderen

Overig

AMSTELVEEN Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de omgekeerde Nederlandse vlaggen die in de Amstelveense openbare ruimte hangen, weg te halen. Vorige week deed het college een beroep op de demonstranten om de vlaggen zelf te verwijderen, omdat andere Amstelveners zich hierdoor gekwetst voelden. Hieraan is echter geen gehoor gegeven.

De gemeente heeft de demonstranten, die in het kader van de boerenprotesten omgekeerde Nederlandse vlaggen bij onder meer de Beneluxbaan en Oranjebaan hebben opgehangen, de afgelopen weken de ruimte gegeven om hun standpunt duidelijk te maken. Nu is het tijd om recht te doen aan de gevoelens en opvattingen van alle Amstelveners, vinden B en W. 

“De omgekeerde Nederlandse vlaggen zorgen voor verdriet bij andere Amstelveners, zoals bij veteranen en Amstelveners die naasten verloren zijn. Als gemeente hebben we ook een verantwoordelijkheid naar hen”, zegt locoburgemeester Herbert Raat. “Vorige week hebben we een beroep gedaan op de eigen verantwoordelijkheid, maar dit heeft er jammer genoeg niet toe geleid dat de omgekeerde Nederlandse vlaggen zijn verwijderd. We hadden gewild dat we als overheid niet hoefden in te grijpen. Maar in Amstelveen houden we rekening met elkaar.”

Volgende week begint de gemeente met het weghalen van de omgekeerde Nederlandse vlaggen.

advertentie
advertentie