Afbeelding

Clubkampioenen Tafeltennis Vereniging Amstelveen zijn bekend,

27 juni 2022 om 15:40 Overig Deel je nieuws

Zondag 19 en 26 juni hield TTV Amstelveen de jaarlijkse clubkampioenschappen. 

Zondag 19 juni trapten 16 deelnemers af met het senioren kampioenschap dat werd georganiseerd door TTVA-voorzitter Arjan Verburg. In de voorrondes waren er een paar daverende verassingen. Zo wist Wanda Prorok, helaas de enige vrouwelijke deelnemer, een aantal sterker geachte competitiespelers aan de zegekar te binden en wist oud-lid Jefferson Yeh zich verrassend voor de halve finalerondes te plaatsen.

Na meer dan 4 uur spelen, bleek Harish Kumar gemakkelijk sterk genoeg om het brons te pakken. De daverende finale tussen Brian van de Heuvel en Ryan Saheblal werd in een razend spannende 5e game met 13-11 in het voordeel van Ryan beslist zodat Ryan zich een jaartje “Clubkampioen van TTV Amstelveen” mag noemen.

Op 26 juni was de jeugd aan de beurt. Maar liefst 20 van de 43 jeugdleden hadden zich ingeschreven voor het slotevenement van het tafeltennis seizoen. Zoals  gebruikelijk werd dit georganiseerd werd door Guus Korper.

Ook hier streden de deelnemers in eerste instantie in poules om later tot een finaleronde door te dringen. De voorrondes kenden weinig verrassingen, al was het spel van Ioanna Nicorescu bijzonder goed te noemen. In de finale van de verliezerspoule wist Mike de Boer de Boer het goud te veroveren tegen een uiterst enthousiaste en (voor haar leeftijd) sterk spelende Lina Mansri.

De winnaarsgroep bestond uit uitsluitend competitiespelers. In de finaleronde wist de pas 8-jarige Leon Ma (het aanstormende talent van TTV Amstelveen) zeer verrassend van de oververmoeide en jarige Taha Mansri te winnen om vervolgens het onderspit te moeten delven tegen de veel oudere en grotere Aris Negrin.

De finale ging tussen twee nog ongeslagen spelers: de zeer sterke Yavuz Dogan en de helaas bij de club vertrekkende Ilia Borisochkin. Yavuz speelde zeer sterk en Ilia, overmand door zenuwen, toonde niet zijn beste spel. Dit resulteerde in goud voor Yavuz en zilver voor Ilia. Na 5 uur tafeltennisplezier en een gezellige prijsuitreiking sloot TTV Amstelveen zo het jeugd tafeltennis seizoen af.

Wil je meer weten over TTV Amstelveen of een keertje proeflessen komen nemen kijk dan op de website www.ttvamstelveen.nl voor meer informatie. Onze jeugd gaat met vakantie tot begin september.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie