Afbeelding
Guus Korper

Tafeltenniscompetitie bij TTV Amstelveen weer van start

Tafeltennis

AMSTELVEEN De week van 20 september is de tafeltenniscompetitie in de regio Holland Noord waar TTV Amstelveen in uitkomt eindelijk weer van start gegaan. Dit na afgebroken voor- en najaarscompetities in 2020 en de niet gespeelde voorjaarscompetitie in 2021 als gevolg van corona.  

Team 1, uitkomende in de hoogste regionale klasse, stond vrijdag 24 september achter de tafel tegen Nieuw Vennep 1, een bekende tegenstander. Dat de trainingen net enkele weken zijn hervat na de zomervakantie was goed te zien aan het spel van beide teams, het oogde nog wat roestig wat zich vertaalde in vrij veel fouten en weinig goede rally’s. Het niveauverschil was echter toch te groot tussen beide teams, Amstelveen was duidelijk sterker. Slechts één partij was spannend, Brian van den Heuvel wist met een krappe 11-7 overwinning in de 5e game te winnen van Sjors Alderlieste. Arjan Verburg en Brian Bakker hadden weinig moeite met hun tegenstanders en wisten alle partijen in drie games te winnen. Ook het dubbelspel werd ruim gewonnen: einduitslag 10-0. Een geweldig begin voor Amstelveen dat toch het kampioenschap als doel heeft om weer terug te keren in de 3e divisie van de landelijke competitie van de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB). 

Ook de beide jeugdteams speelden hun eerste thuiswedstrijden in de 5e klasse. Het eerste team boekte een prachtige 7-3 overwinning op de ervaren spelers van HBC2. Aris Negrin was hoofdrolspeler met drie overwinningen, nieuwkomer Ilia Borisochkin zorgde voor twee punten en het laatste punt werd binnengehaald door Lars Serbanescu die HBC kopman Marnix van Maare wist te bedwingen. Lars speelde al zijn wedstrijden in 5 games met twee punten verschil in de 5e game. Het was erg spannend.

Het tweede jeugdteam speelde een uitstekende en vooral bijzonder spannende wedstrijd tegen HBC4, die gezien het geringe krachtsverschil terecht op 5-5 eindigde. De debuterende Mike de Boer won één wedstrijd, Natasha Prashant speelde goed maar was nog net niet krachtig genoeg om partijen in winst om te zetten. De topper van deze ronde was Taha Mansri. Taha wist zijn drie wedstrijden te winnen en was samen met Mike ook nog eens goed voor winst in het dubbelspel. 

Wie ook wil gaan tafeltennissen, kan een kijkje nemen op de tweetalige website www.ttvamstelveen.nl of contact opnemen via info@ttvamstelveen.nl

advertentie
advertentie