Bij hevige windvlagen kan het Afvalbrengstation op 17 en 18 februari tijdelijk worden gesloten.
Bij hevige windvlagen kan het Afvalbrengstation op 17 en 18 februari tijdelijk worden gesloten. Gemeente Amstelveen

Afvalinzameling aangepast vanwege stormen Dudley en Eunice

17 februari 2022 om 12:05 Overig

AMSTELVEEN De gemeente meldt dat de afvalinzameling is aangepast vanwege de stormen die vandaag (Dudey) en morgen (Eunice) over Nederland trekken. Zo kan het legen van de ondergrondse rest-, PMD-, papier en kartoncontainers kan op 17 en 18 februari waarschijnlijk niet de hele dag doorgaan. Bij hevige windvlagen kan ook het Afvalbrengstation op 17 en 18 februari tijdelijk worden gesloten.

Vanwege de verwachte windstoten is het volgens de gemeente niet veilig om de ondergrondse containers ruim vier meter de lucht in te takelen om deze te legen. De gemeente vraagt inwoners om hun afval enkele dagen langer thuis de bewaren, om overvolle containers te voorkomen. Ook roept zij op om geen afval naast de container te plaatsen, om rondvliegend zwerfafval tegen te gaan.

Inwoners hoeven geen melding via de Fixi-website of app te maken bij volle containers. ‘Afvalbeheer leegt volle containers zo snel mogelijk, en rijdt extra ophaalrondes op woensdag 15 februari en zaterdag 19 februari,’ meldt de gemeente.

ROLCONTAINERS Als bewoners vandaag of morgen volgens de Afvalkalender aan de beurt zijn om hun rolcontainer met PMD of papier en karton aanbieden, dan vraagt de gemeente om dit als het mogelijk is twee weken uit te stellen. De containers kunnen namelijk tijdens de storm zwerfafval en schade aan auto’s veroorzaken. Zij kunnen dan wel hun afval aanbieden op de eerstvolgende ophaaldatum in de Afvalkalender. Afvalbeheer rijdt overigens wel met de voertuigen voor het legen van rolcontainers uit. Wie teveel PMD-afval of papier en karton heeft, kan dit vanaf zaterdag 19 februari  kwijt in een ondergrondse container in uw buurt of u kunt het naar het Afvalbrengstation brengen.

AFVALBRENGSTATION Het Afvalbrengstation kan op donderdag 17 februari en vrijdag 18 februari tijdelijk worden gesloten. Het rondvliegend afval kan bij hevige windstoten gevaarlijk zijn voor bezoekers en medewerkers. Het Afvalbrengstation is zaterdag 19 februari en zondag 20 februari open volgens de gebruikelijke openingstijden.

Op Mijn Afvalwijzer of in de Afvalwijzer App is het laatste nieuws over de afvalinzameling te vinden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie