Afbeelding
Joop Touw

Indië Herdenking in Amstelveen op 14 augustus

6 augustus 2021 om 07:00 Overig

AMSTELVEEN Het is dit jaar 76 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. Bij het Indië-monument in het Broersepark in Amstelveen worden vrijdagavond 14 augustus de gevallenen en slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in het voormalig Nederlands-Indië herdacht. Bezoekers zijn welkom, maar vooraf aanmelden per e-mail of telefoon is verplicht. Ze worden verzocht de onderlinge afstand van 1,5 meter in acht te nemen en de geldende RIVM-richtlijnen na te leven.

Bezoekers kunnen op 14 augustus tot uiterlijk 19.10 uur hun plaatsen innemen. De herdenking wordt om 19.15 geopend door Clemens Bouwens, voorzitter van stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië. Daarna volgen toespraken door burgemeester Tjapko Poppens en Jan Verwoerd, algemeen voorzitter Bondsbestuur van de Bond van Wapenbroeders. A.W. Schram brengt vervolgens een eerbetoon aan zijn vader en alle andere krijgsgevangenen in Japan. Daarna wordt het Indische Onze Vader gezongen. 

Vervolgens  worden twee minuten stilte in acht genomen om de gevallenen en slachtoffers te herdenken. Daarna worden, begeleid door de aanwezige fanfare, het 1e en 6e couplet van het Wilhelmus gezongen. Het programma wordt afgesloten met de legging van kransen en een defilé langs het Indië-Monument.

AANMELDEN VERPLICHT Iedereen is welkom om de herdenking bij te wonen, maar aanmelden is noodzakelijk. Dat kan per mail: info@indieherdenkingamstelveen.nl of telefonisch: 020-6471212 met vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Deze gegevens worden tot maximaal vier weken na e herdebking bewaard. Op de dag van de herdenking zullen vanaf 18.00 uur bij de entree – op basis van de geldende RIVM-richtlijnen – enkele gezondheidsvragen worden gesteld. Bij (lichte) gezondheidsklachten worden betrokkenen vriendelik verzocht om thuis te blijven en daar de gevallenen en slachtoffers te herdenken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie