Tadele Manu en Willem Janssen bij de presentatie van hun prentenboek 'Wroah'
Tadele Manu en Willem Janssen bij de presentatie van hun prentenboek 'Wroah' Lotte Minnema

Amstelveense taaldocent en vluchtelingstudent maken samen prentenboek

31 juli 2021 om 14:00 Overig

AMSTELVEEN De Amstelveense taaldocent Willem Janssen heeft samen met vluchtelingstudent Tadele Maru een prentenboek met de titel ‘Wraoh’ uitgebracht. Janssen schreef de tekst en Maru maakte de tekeningen. ‘Wraoh’ is een kort verhaal over een taal die elk kind kan leren: leeuwentaal. Het prentenboek is met name geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar. 

Willem Janssen (1978) ontmoette Tadele Maru (1987) anderhalf jaar geleden voor het eerst tijdens een les aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tadele volgde daar een cursus NT2 (Nederlands voor anderstaligen) en Willem was zijn docent. Tijdens een lesonderdeel over interesses vertelde Tadele dat hij tekende en schilderde. Toen Willem zijn werk zag, was hij direct verkocht. De eerstvolgende les trok hij de stoute schoenen aan en vroeg hij of Tadele een van zijn kinderverhalen zou willen illustreren. Dat bleek het begin van een intensieve samenwerking die hen inmiddels zo goed bevalt dat ze hem nog heel lang willen voortzetten. De beide mannen hebben al allerlei plannen voor volgende uitgaven, waaronder een tweede kinderboek en een uitgave met vertaalde Ethiopische sprookjes.

WINNAAR KUNSTCOMPETITIE Tadele is als politiek vluchteling uit Ethiopië naar Nederland gekomen. Hij heeft in zijn geboorteland  een nationale kunstcompetitie gewonnen en werd uitgeroepen tot een van de top 10 Amhaarse kunstenaars. Behalve creatief is hij ook technisch. Tadele heeft een master in Voedingsmiddelentechnologie en heeft enkele jaren gewerkt als universitair docent in Bahir Dar.

EDUCATIEVE LIEDJES Willem Janssen heeft Engels en Duits gestudeerd aan de UvA. Vervolgens heeft hij een docentenopleiding Nederlands als Tweede Taal gedaan en werkt hij inmiddels 11 jaar als NT2-docent. Daarnaast is hij al 23 jaar actief als muzikant en tekstschrijver. Sinds een paar jaar maakt hij onder de naam Meneer Janssen educatieve liedjes voor anderstaligen en deze worden tot zijn grote vreugde op veel Nederlandse en Vlaamse taalscholen gebruikt.

STEUN TADELE Na de zomervakantie begint Tadele met zijn studie Levensmiddelentechnologie aan de Universiteit Wageningen en hiervoor heeft hij een goedwerkende computer nodig. Met zo’n nieuwe computer kan hij zich bovendien verder ontwikkelen als illustrator. Wie het prentenboek ‘Wraoh’ koopt, draagt hier een steentje aan bij, want de opbrengst van de verkoop gaat geheel naar Tadele. Het is daarnaast mogelijk om een extra bijdrage voor Tadele te storten. Neem hiervoor contact op met Willem Janssen via info@wmajanssen.nl.

Het duo trekt er de komende periode graag op uit om op locatie te komen voorlezen en aan kinderen of volwassenen tekenles te geven. Wie hiervoor een leuke gelegenheid weet, kan contact met hen opnemen.

Het prentenboek ‘Wraoh´ is nu voor 10,95 euro te verkrijgen bij alle Nederlandse boekhandels.

De cover van het prentenboek ?roah'.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie