Afbeelding
PR

Nieuwe lokale omroep stelt zich voor: Amstelveen Centraal

Overig

AMSTELVEEN Amstelveen heeft er een nieuwe omroep bij: Amstelveen Centraal. Na een periode van intensieve voorbereiding wordt de omroep binnenkort officieel opgericht. Naar verwachting wordt tussen 1 en 15 april het sein gegeven dat ze definitief van start kunnen gaan. “Dan gaan we echt uitpakken”, zegt Howard Hui een van de initiatiefnemers van Amstelveen Centraal.

“Veranderingen door de jaren heen zorgen ervoor dat het medialandschap verandert”, vinden ze bij Amstelveen Centraal. “De stad groeit en maakt grote veranderingen door: digitalisering en meer diversiteit zijn de kenmerken van de komende jaren. Juist daar gaat Amstelveen Centraal op inspelen met een breed en toegankelijk aanbod aan nieuws en programma’s.”

Bij Amstelveen Centraal staan Amstelveen en de Amstelveners centraal. Het nieuws dat de omroep wil brengen gaat niet alleen over burgers, maar wordt gemaakt samen met burgers, van jong tot oud. “Niet standaard vanuit een studio of vanaf een zolderkamer, maar het meest zijn we op straat. Dat is de plek waar het nieuws zich afspeelt en daar wil Amstelveen Centraal zijn.”

“Geweldig dat deze liberale gemeente zoveel ruimte wil maken voor gezonde concurrentie”, zegt Howard. “We passen in de criteria die daarbij gesteld worden.” De omroep vraagt daarom nu vast aan de gemeente om een subsidie van 60.000 euro.

Het zou een mooie aanzet zijn voor de vernieuwing die zijn omroep wil brengen, vindt Howard. De organisatie wil graag samenwerken met andere lokale en regionale media. Het beschikbare budget wordt helemaal besteed aan ‘lokale informatievoorziening die de burgers nodig hebben’. Om dat doel te bereiken en goede lokale journalistiek te bedrijven, is het plan van de omroep om te gaan werken met enthousiaste Amstelveners met flair, jeugdig elan en een deels professionele basis.
Stagiaires met ‘hart voor het vak’ zijn welkom. Dat geldt ook voor vrijwilligers die, niet te vrijblijvend, een steentje willen bijdragen.

De omroep is bezig met de samenstelling van een Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO), dat een goede afspiegeling zal zijn van alle Amstelveners. Want in 2024 wil Amstelveen Centraal meedingen naar de officiële uitzendlicentie voor Amstelveen om ook over een tv-kanaal en radio te kunnen uitzenden.

Tot die tijd is Amstelveen Centraal te zien en te horen via internet en sociale media.

advertentie