Wethouder Floor Gordon (links) tijdens de Opschoondag in 2019.
Wethouder Floor Gordon (links) tijdens de Opschoondag in 2019. Gemeente Amstelveen

Opschoondag in Amstelveen van 15 t/m 20 maart met oog op spreiding deelnemers

6 maart 2021 om 11:00 Overig

AMSTELVEEN Amstelveen doet dit jaar weer mee aan de zwerfvuilactie in het kader van de Landelijke Opschoondag die op 20 maart plaatsvindt. Om spreiding van vrijwillige deelnemers met het oog op het coronavirus mogelijk te maken, stelt de gemeente a vanaf maandag 15 tot en met zaterdag 20 maart tussen 10.00 en 12.00 uur opruimmateriaal beschikbaar voor inwoners die mee willen doen aan de actie.

Zij kunnen het materiaal afhalen en terugbrengen bij een van de zeven deelnemende startlocaties in Amstelveen. Dit zijn: Alleman (Bankras Kostverloren), Villa Randwijck (Randwijck), de Buurtkamer (Keizer Karelpark), De Bolder (Groenelaan), Huis van de Wijk (Elsrijk), De Meent (Waardhuizen–Middenhoven) en Westend in Westwijk (dit wijkcentrum geeft geen materiaal uit op zaterdag). Deelnemers kunnen het verzamelde zwerfvuil met containerpas in restafvalcontainers in de wijk doen om te voorkomen dat de containers van de wijkcentra overvol raken.

AANSTEKELIJK De Opschoondag wordt gehouden omdat zwerfafval een rommeling straatbeeld oplevert en vaak meer afval aantrekt. Wethouder Floor Gordon (integraal wijkbeheer en afvalbeheer): “Ieder jaar zet een groep betrokken en enthousiaste vrijwilligers zich in om zwerfafval van de straten en uit het groen te verwijderen. Dit werkt aanstekelijk. De groep wordt elk jaar groter. Wij zijn alle vrijwilligers erg dankbaar, want alleen samen houden we Amstelveen schoon. Op 20 maart en de gehele week daaraan voorafgaand nodigen wij Amstelveners uit om een zwervuilommetje te maken door de wijk.”

Door het coronavirus ziet de Landelijke Opschoondag er anders uit dan andere jaren. Het belangrijkste advies: ga alleen, met het gezin óf met één iemand buiten het gezin op pad. Hou 1,5 meter afstand en doe handschoenen aan. Alle preventiemaatregelen zijn te vinden op supportervanschoon.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie