Ranzijn Aalsmeer gezien vanaf de Legmeerdijk.
Ranzijn Aalsmeer gezien vanaf de Legmeerdijk. Google Streetview

Ranzijn op last van gemeente Aalsmeer gesloten, dierenartsenpraktijk wel open

28 januari 2021 om 09:00 Overig

AMSTELVEEN De vestiging van Ranzijn Tuin en Dier die net over de gemeentegrens van Amstelveen ligt, is vorige week op last van de gemeente Aalsmeer gesloten in verband met de coronamaatregelen van het kabinet. Volgens een woordvoerster van die gemeente heeft het bedrijf onvoldoende kunnen aantonen dat het meer dan 70 procent van de omzet haalde uit de verkoop van diervoeding en -benodigdheden om in aanmerking te komen voor uitzondering op de verplichte winkelsluiting. De dierenartsenparktijk die in de winkel van Ranzijn aan de Aalsmeerderweg gevestigd is, blijft wel gewoon geopend. Klanten van Ranzijn uit Amstelveen en Aalsmeer kunnen gebruikmaken van een lokale bezorgservice.

Ranzijn Aalsmeer was sinds het ingaan van de lockdown op 15 december tot vorige week nog wel geopend. Ranzijn maakte daarbij gebruik van een van de uitzonderingsregeling van de rijksoverheid dat een filiaal open mag als het hoofdzakelijk diervoeding- en benodigdheden verkoopt. Volgens die regeling moet het daarbij om meer dan 70 procent van de omzet van vóór de lockdown van 15 december gaan. Volgens Aalsmeer heeft Ranzijn onvoldoende kunnen aantonen, daaraan te voldoen om voor uitzondering op de lockdown in aanmerking te komen. De gemeente heeft Ranzijn daarom verzocht om net als andere winkels en tuincentra de deuren te sluiten. Dat gebeurde ook bij de firma Welkoop in Aalsmeer die naast dierenvoeding en -benodigdheden ook een uitgebreid assortiment andere producten heeft.  

Meer informatie over de lokale bezorgdienst van Ranzijn Aalsmeer is te vinden op ranzijn.nl/ranzijn-services/klantenservice/bezorgdienst-aalsmeer

De dierenartsenpraktijk werkt alleen op afspraak. Voor meer informatie: ranzijn.nl/ranzijn-services/dierenarts/aalsmeer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie