Horeca Amstelveen smacht naar einde van lockdown

13 jan, 16:00 Corona
Eddie de Blieck
Daan Kroone, voorzitter van de afdeling Amstelland van Koninklijke Horeca Nederland: ''Veel zaken zijn nog steeds niet goed geregeld."
Daan Kroone, voorzitter van de afdeling Amstelland van Koninklijke Horeca Nederland: ''Veel zaken zijn nog steeds niet goed geregeld."

AMSTELVEEN Vorig jaar was ook voor de horeca in Amstelveen een rampjaar met in totaal 22 weken gedwongen sluiting vanwege de coronamaatregelen. Het begin van 2021 is al niet veel beter. De horecazaken zijn sinds 14 oktober alweer dertien weken dicht en gisteravond maakte premier Mark Rutte bekend dat de lockdown nog minimaal tot 9 februari verlengd wordt. Daan Kroone, voorzitter van de afdeling Amstelland van Koninklijke Horeca Nederland, houdt er al rekening mee dat de zaken ook daarna nog niet direct open kunnen. Volgens hem heeft de sector meer steun van de overheid nodig. ‘’100 procent sluiten, betekent volgens ons ook 100 procent vergoeden.” Volgens hem zijn veel zaken echter nog steeds niet goed geregeld en dekt de financiële steun van de rijksoverheid lang niet alle kosten.  

De Amstelveense horecazaken trokken op 2 november met een demonstratieve bijeenkomst op het Stadsplein gezamenlijk aan de alarmbel. Het water staat veel zaken door de coronamaatregelen aan de lippen. Teun van Nieuwenhuijsen van restaurant Popov overhandigde tijdens de demonstratie een brandbrief namens de Amstelveense horeca aan burgemeester Tjapko Poppens. Met de brandbrief vroegen de horecaon..

PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 okt, 09:32 Kettinggesprek José Cubo: RODA’23 zit in mijn hart’
PREMIUM
Afbeelding
Overig 26 sep, 16:00 Schaatsclub De Poelster maakt plannen voor betere benutting clubhuis
PREMIUM
Afbeelding
Overig 23 sep, 13:00 Slagerij Stronkhorst sluit: ‘Tijd om het rustiger aan te doen’
PREMIUM
Afbeelding
Overig 18 sep, 10:08 Kettinggesprek Chris van den Helder: ‘Ik verzin van alles om geld in te zamelen voor de kerk’
PREMIUM
Afbeelding
Overig 15 sep, 16:00 Schaarse ruimte knelpunt bij verbeteren vestigingsklimaat voor bedrijven in regio
PREMIUM
Afbeelding
Overig 12 sep, 16:00 Marian Maas neemt na 47 jaar afscheid van Ziekenhuis Amstelland: ‘Mijn hart ligt in de zorg’

Mis niks, lees alles van Amstelveen


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amstelveen en omliggende plaatsen met Amstelveens Nieuwsblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Amstelveens Nieuwsblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amstelveen.