Blauwborst.
Blauwborst. Jasmijn Fotografeert

Column Jasmijn Fotografeert: Fotografische lente

23 maart 2024 om 10:00 Overig Jasmijn Fotografeert

AMSTELVEEN Ein-de-lijk! Het is lente! Volgens het KNMI zijn er twee soorten lente: de meteorologische en de astronomische. De meteorologische seizoenen zijn vastgelegd middels een internationale overeenkomst. Elk seizoen duurt drie maanden en ze beginnen op de eerste dag van de eerste maand en eindigen op de laatste dag van de derde maand. Zo begint de meteorologische lente dus op 1 maart.

De astronomische seizoenen hebben geen vaste data, omdat deze seizoensindeling is gebaseerd op de positie van de aarde ten opzichte van de zon. De verschillen ontstaan door de schuine stand van de as waar de aarde om draait.

Ik wil hier nog een derde soort lente aan toevoegen: de fotografische lente. Deze begint op het moment dat de eerste blauwborst (zie boven) in Nederland wordt gespot. Een spreekwoordelijke zwaluw maakt nog geen zomer, maar een blauwborst maakt wel degelijk de fotografische lente. In Amstelveen zijn we bevoorrecht, omdat we ze op meerdere locaties kunnen fotograferen.

Wil je ook blauwborsten en andere voorjaarsvogels spotten en/of fotograferen? Stuur me even een berichtje: jasmijnfotografeert@gmail.com


Jasmijn Fotografeert


Jasmijn Fotografeert


Jasmijn Fotografeert

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie