Afbeelding
Jasmijn Fotografeert

Column Jasmijn Fotografeert: Een bijzonder begin van de lente

25 maart 2023 om 10:00 Natuur en milieu Jasmijn Fotografeert

AMSTELVEEN Terwijl ik dit schrijf (altijd een week voordat de krant verschijnt) is de lente officieel begonnen, maar officieus lijkt het meer op herfst. Gelukkig zijn er wel al veel planten die de lente in hun bol hebben en kon ik - als het zonnetje eindelijk eens zijn gezicht liet zien - toch wat voorjaarsplaatjes maken.

Vogels en bloemen vind ik een leuke combinatie om te fotograferen. In mijn rugzak zit steevast een zakje zonnebloempitten, zodat ik de vogels kan lokken. Dan is het een kwestie van afwachten en veel plaatjes schieten. Het is belangrijk dat het oog scherp is en dat er een lichtje, oftewel een catchlight, in zichtbaar wordt. Dit geeft ogen meer diepte en structuur, waardoor je als het ware de foto ingezogen wordt. Dit is bij portretten van mensen ook cruciaal.

Vind je fotografie ook zo leuk? En wil je maandelijks op stap met een gezellige groep gelijkgestemden? Op zaterdag 15 april komt Fotoclub Amstelveen weer samen. Je bent van harte welkom om een keer vrijblijvend te komen kijken. Stuur je me een mailtje bij interesse? jasmijnfotografeert@gmail.com

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie