Reporter Hannah bij het Jeugdjournaal met verslaggever Sil van der Wees en presentator Evita Mac-nack.
Reporter Hannah bij het Jeugdjournaal met verslaggever Sil van der Wees en presentator Evita Mac-nack. Amstelkids

Amstelkids Journaal duikt in wereld van journalistiek bij Jeugdjournaal en Amstelveens Nieuwsblad

18 maart 2024 om 11:53 Overig

AMSTELVEEN Er zijn steeds minder journalisten die het nieuws in Amstelveen bijhouden. Maar is dat erg? En wat doen journalisten eigenlijk? De kinderreporters van Amstelkids zochten het uit voor het nieuwe Amstelkids Journaal. Daarnaast was er voor kidsreporter Hannah van basisschool De Triangel een speciale rol: zij mocht naar Hilversum en kreeg een kijkje in de studio van het NOS Jeugdjournaal.

In de nieuwste aflevering van het Amstelkids Journaal (dat ongeveer 15 minuten duurt) hebben kinderen van verschillende basisscholen een rol als verslaggever. De jonge reporters onderzoeken hoe belangrijk journalisten zijn. Zo brachten ze een bezoek aan de redactie van het Amstelveens Nieuwsblad, de lokale zender 1Amstelveen en de NOS. ‘Wiki Media’ legt als deskundige in het journaal graag het een en ander uit en stelt leuke quizvragen.

De kijkers kunnen ook een prijs winnen. Tijdens het journaal dwarrelen er verschillende letters door het beeld. Wie ontdekt welk woord er van de gouden letters gemaakt kan worden, kan de oplossing sturen naar info@amstelkids.nl en maakt dan kans op een mooie prijs.

(tekst gaat verder onder de video)


Het nieuwe Amstelkids Journaal wordt deze week naar alle basisscholen in Amstelveen verstuurd en kan worden bekeken in de klas. Ook zal het journaal worden uitgezonden via de lokale televisiezender 1Amstelveen. Het journaal is via YouTube te bekijken: youtu.be/suH-xDUV4fU of te vinden via: amstelkids.nl

Dit Amstelkids Journaal is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Mediafonds Amstelveen.


Presentatrice Isabela in de studio. - Amstelkids

AMSTELKIDS

De kinderkrant Amstelkids is opgericht in april 2020. De krant wordt vijf keer per jaar op alle basisscholen in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel verspreid. Deze week ontvangen alle kinderen in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel de nieuwe editie van de kinderkrant Amstelkids (nummer 18).

Alle kinderen in Amstelveen van 7 tot 13 jaar oud kunnen zich opgeven om mee te werken aan het journaal (gefinancierd door het Mediafonds Amstelveen) of aan de krant. Dat kan via info@amstelkids.nl


Reporter Gio op het Stadsplein - Amstelkids

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie