Het nieuwe Amstelkids Journaal 'Van turf tot polder' met kinderburgemeester Lode en Turftrapster Geertje.
Het nieuwe Amstelkids Journaal 'Van turf tot polder' met kinderburgemeester Lode en Turftrapster Geertje. Marloes Smit

Turftrapster komt tot leven in nieuw Amstelkids kinderjournaal

25 mei 2023 om 10:23 Historie

AMSTELVEEN Waarom ziet Amstelveen eruit zoals het eruit ziet? Het antwoord op die vraag komt aan bod In het nieuwe Amstelkids Journaal ‘Van turf tot polder’. Een belangrijke rol is daarin weggelegd voor De Turftrapster. Het bekende beeld van haar staat al jaren zwijgend in het Oude Dorp, maar nu is het zwijgen voorbij. 

De kinderreporters van Amstelkids ontdekken dat alle beslissingen van vroeger, invloed hebben op het landschap van vandaag. Turftrapster Geertje kan de reporters hier alles over vertellen, ze was er voor een belangrijk gedeelte immers zelf bij. Bovendien heeft ze in al die jaren dat ze in het Oude Dorp stond, ook heel wat gehoord. 

KINDERBURGEMEESTER

In dit nieuwe journaal hebben opnieuw kinderen van verschillende basisscholen een rol als reporter. Kinderburgemeester Lode is de presentator. Het Amstelkids Journaal ‘Van turf tot polder’ is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Mediafonds Amstelveen.

VERSTUURD NAAR SCHOLEN

Het journaal dat 16 minuten duurt, wordt deze week naar alle basisscholen in Amstelveen verstuurd en kan worden bekeken in de klas. Ook zal dit journaal vanaf donderdag 25 mei uitgezonden worden op de lokale tv van 1Amstelveen. Het journaal is hieronder te bekijken of via YouTube of www.amstelkids.nl

Het journaal is een productie van kinderkrant Amstelkids die sinds april 2020 bestaat. De krant wordt vijf keer per jaar op alle basisscholen in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel verspreid. Het eerste Amstelkids journaal werd gemaakt in november 2020. Alle kinderen in Amstelveen van 7 tot 13 jaar oud kunnen zich opgeven om mee te werken aan het journaal of aan de krant. Dat kan via info@amstelkids.nl


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie