Burgemeester Poppens en kinderburgemeester Bana staan naast winnaar Elliot, tweede prijswinnaar Tom en agente Kim.
Burgemeester Poppens en kinderburgemeester Bana staan naast winnaar Elliot, tweede prijswinnaar Tom en agente Kim. Aangeleverd

Elliot en Tom gehuldigd als Junior Cyber Agents in Amstelveen

Onderwijs

AMSTELVEEN In een politieauto met zwaailicht en een loeiende sirene kwamen Elliot Lusink (11) en Tom Zwijsen (9) woensdag 18 mei op het raadhuis voor hun huldiging als Junior Cyber Agent van het Hackshieldspel. Hackshield is bedoeld om kinderen tussen de 8 en 12 jaar weerbaar te maken als ze online zijn. 

Via het spel worden zij opgeleid tot Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online risico’s. In de raadzaal werden Elliot en Tom ontvangen door burgemeester Tjapko Poppens en kinderburgemeester Bana. In bijzijn van familie en vrienden ontvingen zij een heus certificaat. 

Burgemeester Poppens is trots op de Amstelveense Junior Cyber Agents.“Supergoed dat Amstelveense kinderen de hackshield game spelen. Als Cyber Agents helpen zij de gemeente en de politie om Amstelveen digitaal veilig te houden.” Jeugdagente Kim van der Weij legde uit hoe cybercriminelen te werk gaan en waarom het belangrijk is dat kinderen weten wat de gevaren zijn en dat ook aan hun broers, zusjes, ouders en opa’s en oma’s vertellen. Na de bijeenkomst mochten de jongens met Kim mee naar het politiebureau voor een rondleiding.

Kinderen die tussen de 8 en 12 jaar oud zijn en de politie en gemeente willen helpen om digitale boeven te verslaan, kunnen zich aanmelden via www.joinhackshield.com. In oktober vindt weer een huldiging plaats.
Fotoonderschrift:Burgemeester Poppens , Kinderburgemeester Bana staan naast winnaar Elliot, tweedeprijswinnaar Tom en agente Kim.

advertentie
advertentie