Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Burgemeester bezoekt klas van kinderburgemeester Bana

15 maart 2022 om 12:00 Onderwijs

AMSTELVEEN Het is al jaren traditie dat de burgemeester de klas bezoekt van de Amstelveense kinderburgemeester. Burgemeester Poppens nam deze keer jeugdagente en TikTok-ster Kim mee. Ze werden enthousiast ontvangen door kinderburgemeester Bana en de kinderen uit groep 7 van de Willem-Alexanderschool.

“Wat doen jullie allemaal samen?” was één van de vele vragen die de klas had aan Bana en burgemeester Poppens. Ze vertelden dat ze sinterklaas samen hebben ontvangen in Amstelveen. Het paard van sinterklaas, Ozosnel, vond dat ze te langzaam liepen en blies de burgemeester in zijn oor! Dat was wel even schrikken. Verder leggen ze tijdens de komende Nationale Dodenherdenking op 4 mei samen een krans namens de gemeente.

Daarna kwam jeugdagente Kim aan het woord over de campagne Hackshield. Dit is een spannend spel over de gevaren op internet. Het leert kinderen (online)vaardigheden waarmee ze zich kunnen wapenen tegen cybercriminaliteit. Samen met de kinderburgemeester, riep agente Kim kinderen op om het spel te spelen om zo te leren over de gevaren van internet en socials. “Let goed op wat je online doet. Ik hoop dat je mijn stem nog hoort als je jongens ineens wel leuk vindt. Verstuur nooit een naaktfoto van jezelf en geef nooit geld aan influencers”, aldus jeugdagente Kim. Zelf cyberagent worden? Speel dan het spel op www.joinhackshield.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie