Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Online Tech=Tof Quiz uitdagend alternatief voor Techniek Driedaagse

5 maart 2021 om 09:00 Onderwijs

AMSTELVEEN Om kinderen uit groepen 7, 8 en de brugklas te laten kennismaken met techniek werd de afgelopen jaren de Techniek Driedaagse gehouden. Door het coronavirus ging dat vorig jaar niet door maar dit jaar is een online alternatief gevonden in de vorm van een uitdagende quiz. 

Ook ouders kunnen meedoen en er valt voor het eerst een echte ‘Tech=Tof’ Bokaal te winnen. Op dinsdag 16 en donderdag 18 maart beantwoorden kinderen van groep 7 en 8 met hun telefoon of tablet vragen over techniek en op 20 en 22 april spelen brugklassers de quiz. 

In video’s vertellen jonge medewerkers van technische bedrijven over hun werk en zij stellen ook de vragen. Kinderen uit de regio Amstelland doen hier aan mee (Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn, Nieuwkoop en De Ronde Venen). 

TEAMS Leerlingen gaan in schoolteams met elkaar de strijd aan. Na afloop is bekend welke school de eerste Tech=Tof Bokaal heeft gewonnen. Voor ouders en verzorgers is er de uitdagende volwasseneneditie van de Tech=Tof Quiz. Wethouder jeugd en onderwijs Frank Berkhout is enthousiast: “Wat een creatief alternatief voor de Techniek Driedaagse! Kinderen leren op deze speelse en uitdagende manier de wereld van techniek kennen.” zegt hij. “Een wereld vol mogelijkheden en carrièrekansen. Want mensen met technische vaardigheden zijn en blijven onmisbaar in onze samenleving. De verwachting is dat de vraag alleen maar toeneemt. Daarom is het ook goed dat er een volwasseneneditie van de quiz is voor ouders en verzorgers. Zodat ook zij de beroepsmogelijkheden en kansen van techniek leren kennen.”

THUIS MEESPELEN Donderdagavond 18 maart en 22 april kan deze quiz thuis gespeeld worden, comfortabel met telefoon, tablet, laptop of computer. De quiz geeft een inzicht in de grote diversiteit aan technische beroepen en de beroepskansen in deze regio.

SAMENWERKEN De Techniek Driedaagse is een initiatief van Technet, dat onderdeel uitmaakt van het Techniekpact. Het Techniekpact is een samenwerkingsverband van gemeenten, onderwijsinstellingen, werkgevers- en werknemersorganisaties, regio’s en het Rijk. Nederland wil graag mee blijven doen in de top. Dit vraagt om voldoende en vakbekwame technici.

 Meer informatie: https://technetamstelenvenen.nl/tech-tof-quiz.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie