Presentator Dennis Weening.
Presentator Dennis Weening. PR

Leerlingen KKC beloond met ScienceMakers Award

3 november 2020 om 09:00 Onderwijs

AMSTELVEEN ScienceMakers begon maandag met een online campagne om de ruim 120 jongeren die afgelopen jaar een prestatie hebben geleverd op het gebied van wetenschap, technologie en maken een extra blijk van waardering te geven. Presentator Dennis Weening maakt tijdens de online campagne ScienceMakers LAB de verhalen achter deze jonge innovatieve talenten, onder wie ook leerlingen van het Keizer Karel College, zichtbaar. 

Talent dat Nederlandse bedrijven en instellingen hard nodig hebben om wereldwijd de concurrentie aan te kunnen. Met ScienceMakers willen alle partijen verenigd in het Techniekpact het belang van wetenschap, technologie en maken in het onderwijs benadrukken en alle jongeren inspireren en enthousiasmeren hun talent hierin te ontdekken.
Door heel Nederland - en ook in het buitenland - vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. Tijdens deze wedstrijden maken jongeren in de leeftijd van 10-18 jaar ingewikkelde berekeningen en doen briljante uitvindingen. Ze krijgen toffe ideeën en doen geniale ontdekkingen. De winnaars worden jaarlijks gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards. Vanwege Covid-19 wordt de 6e editie een online campagne. Alle winnaars ontvangen uiteraard wel hun welverdiende ScienceMakers Award voor hun bijzondere prestatie. Daarnaast worden mooie verhalen van en over de ScienceMakers gedeeld én wordt zichtbaar gemaakt welke ingenieuze concepten en projecten deze talenten hebben bedacht, gemaakt en uitgevoerd.

VIRUSALERT Nauli Brand van Straaten, Tijmen Dop, Ellen-Fay de Coninck en Edward Moss van het Keizer Karel College gingen aan de slag en bedachten een preventiemethode voor virussen: het Virusalert! Wie een land binnenkomt waar een gevaarlijk virus heerst, ontvangt automatisch een SMS-bericht. In dit bericht staat welk virus er heerst en kan worden doorgeklikt naar een website/app voor meer informatie over het virus en wat ertegen te doen is. Het leverde team TEEN de winst op binnen de categorie Beste inhoudelijk ontwerp. Meer informatie op: sciencemakers.nl/projecten/2020/hepatitis-a-oplossing
MUIZENVAL Het hantavirus komt in de hele wereld voor, wordt overgebracht door verschillende soorten knaagdieren en kan bij mensen tot vervelende infecties leiden. Daar zit niemand op te wachten! Jens van Wayenburg, Sander den Boer en Stan Twaalfhoven bedachten hier een slimme oplossing voor: ze ontwikkelden een muizenval met daarin een urinesensor die het virus herkent. Als de test positief is, dan worden de muizen op diervriendelijke wijze gedood. Met deze uitvinding sleepte dit team binnen de categorie Creativiteit de hoofdprijs in de wacht! Meer informatie op: sciencemakers.nl/projecten/2020/muizenval-tegen-virus
Hiermee staan deze twee teams volop in de digitale schijnwerpers met hun ScienceMakers Awards.
De ScienceMakers worden in november tijdens de online campagne ScienceMakers LAB in het zonnetje gezet! Benieuwd naar de jonge talenten en hun unieke prestaties? Houd dan de kanalen van ScienceMakers Nederland in de gaten: Sciencemakers.nl, YouTube, Instagram, Facebook en Twitter. Of volg de hashtag #SMANL op de genoemde kanalen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie