Impressie van het te realiseren wooncomplex,
Impressie van het te realiseren wooncomplex, Eigen Haard

BBA wil vanaf de start combinatie zorgwoningen en tijdelijke huisvesting Oekraïners aan Maccabiadelaan

25 maart 2024 om 15:04 Nieuwbouw

AMSTELVEEN De lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (BBA) wil dat er al vanaf de start zorgwoningen komen in een nieuw te bouwen complex aan de Maccabiadelaan in Amstelveen-Oost. In de huidige plannen van het college van B en W wordt het complex de eerste vijf jaar in zijn geheel gebruikt voor tijdelijke huisvesting van Oekraïense vluchtelingen. Daarna moet het in zijn geheel ingericht worden met zorgwoningen. BBA wil dat er vanaf het begin een andere verdeelsleutel wordt toegepast, zodat er ook al direct zorgwoningen beschikbaar komen.  

De gemeente heeft met Eigen Haard een intentieovereenkomst getekend over de bouw van 41 zelfstandige woon/zorg appartementen met een gemeenschappelijke (zorg)ruimte aan de Maccabiadelaan. Het appartementencomplex met sociale huurwoningen moet naar verwachting medio 2025 gereed zijn.

Dat het college de woningen aan de Maccabiadelaan de eerste vijf jaar beschikbaar wil stellen aan Oekraïense vluchtelingen vindt BBA op zich een goede optie. ‘Deze mensen worden nu tijdelijk opgevangen in hotels en zijn uiteraard gebaat bij een woning,’ stelt de partij. BBA stelt echter dat de vraag naar passende woningen voor mensen met een zorg- en ondersteuningsvraag even groot is. 

VERDEELSLEUTEL

Daarom heeft BBA het college gevraagd om vanaf de eerste toewijzing van de woningen aan de Maccabiadelaan een verdeelsleutel voor de twee doelgroepen (vluchtelingen en mensen met een zorg- en ondersteuningsvraag) te hanteren, zoals het college ook voor de te realiseren woningen aan de Kalkbranderij een eerlijke verdeelsleutel heeft gehanteerd voor de doelgroepen vluchtelingen en jongeren. BBA is van mening dat met een goede mix van bewoners en de juiste begeleiding samen leven en zorgen voor elkaar bevorderd kan worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie