Wethouder Floor Gordon plaatste begin april samen met BBA-fractievoorzitter Pieter Monkelbaan en met BBA-oprichtster Linda Roos een walnotenboom in het toekomstige walnotenbos.
Wethouder Floor Gordon plaatste begin april samen met BBA-fractievoorzitter Pieter Monkelbaan en met BBA-oprichtster Linda Roos een walnotenboom in het toekomstige walnotenbos. Wendy Yau – Leung

Amstelveners kunnen walnotenboompje kopen bij jubilerende partij BBA

30 mei 2023 om 17:00 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Onder het motto ‘Alleen Samen Maken we Amstelveen nog Groener’ kunnen inwoners bij de lokale partij Burgerbelangen Amstelveen een walnotenboom kopen. De enthousiaste reacties op de schenking van een walnotenbos aan de gemeente door BBA ter gelegenheid van haar 30-jarig jubileum heeft de lokale partij geïnspireerd om deze vergroeningsactie te verbreden. BBA geeft nu alle Amstelveners de mogelijkheid om walnotenboompje voor zichzelf te kopen of aan vrienden cadeau te geven.

Begin april zijn de eerste twintig walnotenbomen voor het walnotenbos geplant in een groenstrook op de hoek van de Rembrandtweg en de Beneluxbaan. In totaal worden er dertig walnotenbomen op het terrein achter de flat aan Biesbosch 225 geplaatst. De locatie is voor iedereen toegankelijk en in de toekomst kan iedereen hier ook walnoten plukken en eten. 

Wie zelf ook een boompje kan, kan die vanaf zondag 4 juni voor 30 euro bestellen via de pagina www.bba.fan en zich aanmelden als vriend van BBA. De koper kan het boompje dan zelf in zijn of haar tuin of op het balkon zetten.

BBA-fractievoorzitter Pieter Monkelbaan; “Ik hoop dat veel Amstelveners mee zullen doen, zodat we samen Amstelveen nog groener maken en in de toekomst met elkaar de vruchten kunnen plukken van deze actie.” 

Vrienden van BBA worden altijd op de hoogte gehouden van de activiteiten van de partij, kunnen eenvoudig ideeën aandragen en participeren in de themagroepen van BBA. Degene die de meeste walnotenbomen bestelt, komt in aanmerking voor een prijs.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie