De plek waar de walnotenbomen geplant worden.
De plek waar de walnotenbomen geplant worden. Pieter Monkelbaan

Nieuwe plek voor planten van 30 walnotenbomen jubilerend BBA

27 maart 2023 om 18:00 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Burgerbelangen Amstelveen (BBA) is blij dat de gemeente een mooie alternatieve plaats heeft aangewezen voor de 30 walnotenbomen, die de lokale partij aan de inwoners van Amstelveen wil schenken ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de partij. De bomen komen nu in de strook tussen de hoek Rembrandtweg/Beneluxbaan en de nieuwe flat aan de Biesbosch 225. In eerste instantie had BBA in overleg met de eigenaar van het golfcentrum Amsteldijk gekozen voor een plek bij de parkeerterreinen van de golfbaan. De gemeente wees er echter op dat deze locatie problemen zou geven, omdat een bomenstrook op deze plek in strijd was met het bestemmingsplan omdat het landschap daar open moet blijven.

Nu worden de eerste van de in totaal 30 bomen op dinsdag 4 april geplant in de strook op de hoek Rembandtweg/Biesbosch. Dat gebeurt in aanwezigheid van BBA-prominenten, vertegenwoordigers van de gemeente en andere belangstellenden.

In een brief aan de omwonenden laat de gemeente weten de schenking van BBA van harte te aanvaarden en ervoor te zorgen dat de walnotenbomen tot volle bloei komen. 

GROENSTROOK

De strook grond werd aanvankelijk gebruikt in verband met de aanleg van de verdiepte Amstelveenlijn en voor de bouw van de hoogbouwflat TwoTwoFive aan de Biesbosch. Nu dat terrein is vrijgekomen wil de gemeente er een fraaie groenstrook van maken met gazons en wandelpaden. Het publiek kan daardoor dicht bij de bomen komen en eventueel afvallende walnoten meenemen. “Dit is voor ons doel een ideale plaats. Het publiek kan er dichtbij komen en zo aan de Beneluxbaan ligt de strook goed in het zicht”, zegt Linda Roos, oprichter van BBA en ook bedenker van dit walnotenbomenplan.

VOOR DE ZOMER

BBA is zeer tevreden over de medewerking van de gemeente en met name van wethouder Floor Gordon, die over het groen in Amstelveen gaat. Daardoor kon snel actie worden ondernomen en gingen de gemeentelijke diensten op zoek naar een geschikte locatie. Alle partijen waren zich ervan bewust dat de walnotenbomen nog voor de zomer moesten worden geplant omdat anders bij een droge zomer de grond te droog zou worden. 

Het tijdstip waarop de bomen op 4 april geplant kunnen worden, is afhankelijk van het transport van de bomen. Belangstellenden, die het planten van de eerste bomen willen bijwonen, kunnen dit laten weten via info@burgerbelangen-amstelveen.nl. Zij worden dan tijdig per mail, app of telefonisch geïnformeerd over het tijdstip van het planten.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie