Er komen weer 500 extra daken met zonnepanelen bij in Amstelveen.
Er komen weer 500 extra daken met zonnepanelen bij in Amstelveen. Gemeente Amstelveen

Maximaal aantal inschrijvingen voor collectieve zonnepanelenactie al bereikt

Natuur en milieu

AMSTELVEEN Gemeente Amstelveen heeft op donderdag 15 september een informatieavond gehouden over het opwekken van eigen energie met zonnepanelen. Na de informatieavond konden inwoners zich inschrijven voor een collectieve zonnepanelenactie. Vanwege de drukte bij installateurs konden maximaal vijfhonderd inwoners zich inschrijven binnen deze actie. Inmiddels is het maximum aan inschrijvingen bereikt.

“Natuurlijk zijn we blij met de succes, maar we realiseren ons ook dat we niet iedereen hebben kunnen helpen. Op dit moment kunnen inwoners zich alleen nog aanmelden op de interesselijst. Zij ontvangen een e-mail zodra er een nieuwe actie plaatsvindt. Daarnaast blijven we naast de zonnepanelen ook andere acties organiseren,” aldus wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid).

De vraag naar zonnepanelen is nog nooit zo groot geweest. De panelen verlagen de energierekening, verminderen de CO2-uitstoot en wekken stroom op voor de eigen woning. En de investering wordt door de hoge energiekosten nog sneller terugverdiend.

Naast de zonnepanelenactie zijn er meer mogelijkheden om energie te besparen. Informatie daarover is te vinden op: www.boerderijeducatie-amsterdam.nl.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie