Afbeelding
Archief

Normbedragen voor Voedselbank verhoogd ter compensatie kostenstijgingen

3 oktober 2022 om 10:49 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Met ingang van september heeft Voedselbanken Nederland de normbedragen per persoon verhoogd, zodat meer mensen in aanmerking kunnen komen voor een wekelijks voedselpakket. Deze verhoging is doorgevoerd in verband met de stijging van de kosten van het levensonderhoud. Zo  komt een alleenstaande nu in aanmerking voor een voedselpakket als er maximaal 300 euro per maand overblijft voor eten en kleding (was 250 euro). Voor 2 personen wordt het normbedrag 410 euro, Voor 3 personen 520 euro, voor 4 personen 630 euro, voor 5 personen 740 enzovoort. Wie wil weten of hij of zij in aanmerking komt voor een voedselpakket, kan meer informatie vinden op www.voedselbankamstelveen.nl

NIEUWE VOORZITTER Voedselbank Amstelveen heeft met ingang van september ook een nieuwe voorzitter. Nico Sjerps heeft nu het voorzitterschap p zich genomen. . Hij neemt de plek in van Willem Loonen, die om gezondheidsredenen zijn functie als voorzitter moest neerleggen.

Nico Sjerps heeft diverse functies in het maatschappelijk veld bekleed en is werkzaam geweest op het gebied van sociale psychiatrie,integraal management, training,  management- en loopbaancoaching. Daarnaast heeft hij als vrijwilliger diverse bestuursfuncties uitgeoefend. Hij levert graag  een bijdrage aan de ontwikkeling van mensen en de omgeving waar zij mee te maken hebben.

Het bestuur van de Voedselbank bestaat nu uit: Nico Sjerps (voorzitter), Wilm Merckel (secretaris), Ronald van den Berg (penningmeester), Marja Ernste en Wil Roode.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie