Burgemeester Tjapko Poppens: 'Ik vind het onacceptabel dat een inwoner op deze wijze wordt geïntimideerd.'
Burgemeester Tjapko Poppens: 'Ik vind het onacceptabel dat een inwoner op deze wijze wordt geïntimideerd.' Gemeente Amstelveen/Anko Stoffels

Burgemeester Amstelveen: ‘Intimidatie Joodse inwoonster onacceptabel’

28 maart 2024 om 13:42 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Burgemeester Tjapko Poppens noemt het onacceptabel dat een inwoonster van Amstelveen, wier dochter in het Israëlische leger dient, woensdag is lastiggevallen en geïntimideerd op haar woonadres. Hij schrijft dat in een brief aan de gemeenteraad over het incident, waarbij hij ook aangeeft dat het niet de eerste keer was dat de vrouw werd lastiggevallen. Hij meldt daarin ook dat de politie de zaak eveneens hoog opneemt en onderzoek doet naar de toedracht van dit incident en eerdere voorvallen. Daarnaast is de politie vaker aanwezig in de wijk.

De burgemeester geeft in de brief aan dat de inwoonster enorm is geschrokken en het ongewenste bezoek als zeer bedreigend heeft ervaren. ‘Ik besef dat dit incident ook de Joodse gemeenschap in Amstelveen raakt en leidt tot bezorgdheid en gevoelens van onveiligheid.’ Burgemeester Poppens kondigt in de brief aan dat hij bij de betreffende inwoonster op bezoek gaat. ‘Ook blijf ik nauw contact met verschillende vertegenwoordigers uit de Joodse gemeenschap’.

Het staat mensen volgens Poppens vrij om hun mening te uiten over de situatie in het Midden-Oosten. ‘Maar dat rechtvaardigt op geen enkele manier het gebruik van agressie. Amstelveen is een diverse stad waar iedereen ongeacht achtergrond, geaardheid of religie, zich veilig en thuis moet voelen. Voor discriminatie en antisemitisme is in onze gemeente geen plaats.’

De burgemeester laat weten dat de gemeente en de politie sinds het uitbreken  van de oorlog in Gaza extra alert zijn. ‘Uiteraard geldt dat ook voor de herdenkingen in de komende weken,’ aldus Poppens in de brief aan de gemeenteraad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie