Constant, Fauna, 1949, Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen
Constant, Fauna, 1949, Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen Henni van Beek c/o Pictoright 2023

Cobra Museum viert 75 jaar Cobra-beweging met grootschalige tentoonstelling

31 mei 2023 om 16:45 Lokaal Deel je nieuws

75 jaar geleden werd de revolutionaire Cobra-beweging opgericht in Parijs. Deze kunstenaarsbeweging stond bekend om zijn grenzeloze en vrije ideeën. Om dit jubileum te vieren, heeft het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen een knallend tentoonstellingsprogramma samengesteld met veel internationale bruiklenen. Te zien vanaf vrijdag 2 juni!

Grenzeloos en vrij. Van Appel tot Basquiat

Het hoogtepunt van het jubileumjaar is de tentoonstelling Grenzeloos en vrij, waarin het museum 120 kunstwerken toont van onder meer Klee, Appel, Van der Gaag en Basquiat. Deze tentoonstelling is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in moderne kunst en biedt een unieke kans om deze revolutionaire en inspirerende werken van dichtbij te bekijken.

De andere Picasso. Terug naar de bron

Het museum presenteert ook de tentoonstelling De andere Picasso. Terug naar de bron, ter ere van zijn 50ste sterfdag in 2023. Bijna 100 kunstwerken worden getoond uit zowel publieke- als privécollecties. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan zijn bijdrage aan ballet en literatuur. Een unieke kans om de creatieve geest van Picasso te ontdekken.

Alle kinderen kunstenaar

Tot slot presenteert het Cobra Museum Alle kinderen kunstenaar, waarin acteur, schilder en kunstprogrammamaker Jeroen Krabbé als gastconservator 40 kindertekeningen heeft geselecteerd die een prachtig beeld geven van hoe kinderen wereldwijd tekenen. Deze tentoonstelling biedt niet alleen een fascinerend inzicht in de wereldwijde tekenkunst van kinderen, maar is ook een eerbetoon aan hun onbevangenheid en spontaniteit. 

De tentoonstellingen zijn te zien vanaf vrijdag 2 juni. Het museum is vanaf 2 juni extra geopend op donderdag en vrijdagavond tot 20.00 uur. Meer informatie over de tentoonstellingen en de programmering is te vinden op: cobra-museum.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie