Monica de Wit.
Monica de Wit. Emily-Lara Kabos

Als Monet in Amstelveen: Amstelveen en plein air

13 september 2022 om 09:16 Kunst

AMSTELVEEN Amstelland Kunst en het Cobra Museum voor Moderne Kunst hielden zaterdag 10 en zondag 11 september rond het stadshart Amstelveen het evenement Amstelveen en plein air, waarbij kunstenaars zaterdag buiten aan het werk gingen en zondag hun werk exposeerden.

Zaterdag vroeg in de ochtend verschenen van alle kanten kunstenaars met ezel en witte doeken op het Stadsplein. De ene na de andere ezel werd opgezet. Gewapend met kwasten en verf begonnen de kunstenaars aan dit avontuur. Sommigen vonden het spannend: “Ik kon vannacht niet slapen!”
Wie zaterdag in het centrum van Amstelveen was kon 71 kunstenaars verspreid door het centrum, Broersepark, het Oude Dorp en Museum JAN live aan het werk zien. Binnen een paar uur verschenen er prachtige creaties op de doeken. Bankjes, stoepen, de carwash, de garage en een museum werden omgetoverd tot atelier.

BROERSEPARK Zittend aan de vijver, verwonderde Sanneke Griepink zich over het natuurschoon van het Broersepark. Haar collega Mieke Vera: “Ik voel me heel gelukkig al schilderend in dit park.” Kunstenaars vonden elkaar in gesprekken over fantasie, verwondering en inspiratie. Monica de Wit: “De natuur en mensen om je heen, een zinderende inspiratiedag was het, met een goede organisatie.” Zij werd geïnspireerd door de reflectie in het water van de brug.
Hilde Hoekstra liet zich onder andere inspireren door de doorbrekende zon en schaduwen. Zij zei: “Als je met elkaar in gesprek gaat over het werk, dan merk je hoeveel verschillende manieren er zijn om kunst te maken en ernaar te kijken, ieder individu is zo verschillend en daar word je weer op gewezen.” Een diversiteit aan ervaringen.

VERKOOP-EXPOSITIE Bezoeker Barbu besluit bij de expositie op zondag: “Veelzijdig en bijzonder. Verschillende inzichten op verschillende zaken, dat vond ik bijzonder.” De verkoop-expositie in het Cobra Museum was een groot succes en er werd veel verkocht.
Emily-Lara Kabos: ‘Ik was ook deelnemend kunstenaar en heb als werk portretfoto’s gemaakt van veel kunstenaars. Een selectie komt op https://emilykabos.com onder ‘Amstelveen en plein air’. Nieuwsgierig wie de kunstenaars waren, kijk dan op mijn website.’

Emily-Lara Kabos


Lloyd Strijder. - Foto: Emily-Lara Kabos


Nicoline Heemskerk. - Foto: Emily-Lara Kabos


Thijs ten Brummelhuis. - Foto: Emily-Lara Kabos


Pauline Zeij - Foto: Emily-Lara Kabos

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie