Samira Boon aan het werk.
Samira Boon aan het werk. TextielMuseum Tilburg

Demonstratie van Japanse technieken door Samira Boon in Museum JAN

8 augustus 2021 om 16:24 Kunst

AMSTELVEEN Het zwevende kunstwerk Diamond 01 (2018) van Samira Boon is onderdeel van de tentoonstelling Op de leest van Jan Jansen - 60 jaar schoenen & Dutch Design. Zaterdag 28 augustus geeft de kunstenaar demonstraties van Japanse technieken bij Museum JAN. 

Samira’s textiel- en architectuurstudio’s zijn gevestigd in Amsterdam en Tokyo. Haar ontwerpen zijn internationaal erkend. Zij haalt voornamelijk inspiratie uit traditionele origami. Door die te combineren met geautomatiseerde technieken ontstaan gelaagde ontwerpen die een verbluffend effect hebben. Tijdens deze demonstratie geeft Samira inzicht in haar Japanse werkwijze. Een unieke kans om de ontwerper aan het werk te zien. Er is ruimte voor het stellen van vragen aan de maker. Ook krijgen de deelnemers de gelegenheid om aan de hand van samples het werk van Samira te doorgronden. Voor de echte liefhebber zijn er artikelen van de ontwerper te koop.  

Zaterdag 28 augustus zijn er twee demonstratierondes: van 12.00 tot 13.00 uur en van 13.30 tot 14.30 uur. Kosten bedragen per persoon 12,50 euro, inclusief Japans welkomstdrankje. Aanmelden kan via mail naar educatie@museumjan.nl.

Museum JAN is op 28 augustus geopend vanaf 11.00 uur. De deelnemers kunnen vooraf op eigen initiatief de tentoonstelling bezoeken om het werk van Samira Boon te bewonderen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie