De met led-lampen verlichte Urbanuskerk in Nes aan de Amstel.
De met led-lampen verlichte Urbanuskerk in Nes aan de Amstel. Gemeente Amstelveen

Nieuwe buitenverlichting voor Urbanuskerk in Nes aan de Amstel

21 maart 2023 om 16:21 Historie

NES AAN DE AMSTEL De rijksmonumentale Urbanuskerk te Nes wordt sinds maandag 20 maart weer verlicht met nieuwe led-verlichting. Wethouder Herbert Raat (Erfgoed) mocht ’s avonds in het bijzijn van bestuursleden van Urbanuskerk te Nes aan de Amstel en de Dorpsraad Nes de verlichting voor het eerst ontsteken.

Het aanzetten van de verlichting gebeurde in aanwezigheid van Hans Pronk, bestuurslid van de Nesser Urbanuskerk en bestuursleden Walter Boer en Hermann Ruhe van de Dorpsraad Nes. Zowel de gemeente Amstelveen als de Dorpsraad Nes hebben financieel bijgedragen aan de verlichting.

ERFGOED IN SPOTLIGHTS

“Dit doen wij graag, omdat wij graag bijdragen aan het – letterlijk - in de spotlights zetten van ons culturele erfgoed”, zegt wethouder Herbert Raat. “De Urbanuskerk te Nes is een rijksmonumentaal kerkgebouw met een hoge historische en maatschappelijke waarde, die wij graag voor het voetlicht brengen voor de inwoners van Nes aan de Amstel en Amstelveen.” Er wordt momenteel nog gewerkt aan het uitbreiden van het kleurenpalet van de verlichting.

JOSEPH CUIJPERS

Het kerkgebouw aan de Amsteldijk Zuid 145, in 1889 gebouwd naar ontwerp van architect Joseph Cuijpers, is een baken in het polderlandschap. Door de verlichting is de kerk ook in het donker van verre te aanschouwen. Joseph Cuijpers is de zoon van de beroemde architect Pierre Cuijpers die onder andere het Centraal Station van Amsterdam en het Rijksmuseum ontwierp. De Urbanuskerk te Nes was het eerste, zelfstandige ontwerp van de toen 28-jarige Joseph Cuijpers.


Wethouder Herbert Raat (Erfgoed) ontsteekt de verlichting in het bijzijn van bestuursleden van de Urbanuskerk en de Dorpsraad. - Foto: Gemeente Amstelveen

Wethouder Herbert Raat (Erfgoed) ontsteekt de verlichting in het bijzijn van bestuursleden van Urbanuskerk en de Dorpsraad.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie