Vooral in de jaren 60 is er veel bebouwing bijgekomen in de Middelpolder.
Vooral in de jaren 60 is er veel bebouwing bijgekomen in de Middelpolder. Noord-Hollands Archief | Collectie van de Provinciale Atlas Noord-Holland
Amstelveen van vroeger

Middelpolder vanuit de lucht in de jaren 60

18 maart 2023 om 10:30 Historie

AMSTELVEEN Op deze plek brengen we wekelijks een historische foto van Amstelveen en omgeving.  Deze week een luchtfoto van de Middelpolder in de jaren 60.

De Middelpolder, of ook wel de polder onder Amstelveen of de Amstelveenderpolder genoemd. Tegenwoordig is het grootste deel van de oorspronkelijke polder bebouwd. Ten oosten van de wijk Bankras/Kostverloren tot de Amstel bestaan de polder nog uit een open gebied, dat beheerd wordt door Groengebied Amstelland.

Sinds de jaren 30, maar vooral in de jaren 60 werd er in de polder veel gebouwd, waardoor deze nu grotendeels bebouwd is. In het oosten van de polder bleef het groene poldergebied gehandhaafd, dit is nog steeds een plek waar weide, beplanting, plasjes, poeltjes met oevers en ook moerasgebieden elkaar afwisselen. Buiten het broedseizoen, voor 15 maart en na 15 juni, is het gebied toegankelijk voor wandelaars. Er zijn ook nog steeds een aantal agrarische bedrijven gevestigd.

Meer over de Middelpolder is te lezen bij Groengebied Amstelland.

Herinneringen aan deze foto? Deel ze onder het Facebookbericht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie