PvdA-raadslid Arnout van den Bosch op een van de modderige paden in de Middelpolder.
PvdA-raadslid Arnout van den Bosch op een van de modderige paden in de Middelpolder. PvdA Amstelveen

PvdA wil beter onderhoud wandelpaden in Middelpolder Amstelveen

6 februari 2021 om 08:00 Recreatie

AMSTELVEEN PvdA Amstelveen vraagt om beter onderhoud van de wandelpaden in de Middelpolder. Dat is volgens de partij nodig omdat het aantal wandelaars in natuurgebieden zoals deze polder door de lockdown flink is toegenomen. ‘De wandelpaden zijn drukker dan ooit en dat is in de Middelpolder te merken. Door intensief gebruik in combinatie met regenachtig weer zijn sommige paden in modderpoelen veranderd,’ aldus de PvdA. De partij heeft over het onderhoud vragen gesteld aan de wethouder. 

“Juist nu willen mensen naar buiten, de natuur in. De gemeente en Groengebied Amstelland, de beheerder van de Middelpolder, moeten dat mogelijk maken,”aldus PvdA-raadslid Arnout van den Bosch.

ONBEGAANBAAR ”In de middelpolder liggen verschillende soorten paden. Op de geasfalteerde fietspaden is volgens de PvdA weinig aan de hand. Dat is anders op paden met grindverharding, zoals tussen de sportvelden van HIC en de Bankrasweg. Die paden zijn zo uitgesleten dat diepe plassen modder blijven staan. Nog slechter zijn de zogenaamde ‘boerenlandpaden’ er volgens de PvdA aan toe. Deze zijn altijd al natter en alleen met goede wandelschoenen te betreden, maar ze zijn nu helemaal onbegaanbaar. Hiervoor zijn ook al waarschuwingsborden geplaatst. 

 HANDPONTJE “Door achterstallig onderhoud is nu zelfs het geliefde handpontje bij de Machineweg onbruikbaar. Wie daar van af stapt, staat letterlijk tot zijn enkels in de modder. Dat kan zo niet,” aldus Van den Bosch. 

In antwoord op de vragen van de PvdA heeft de wethouder aangegeven dat het budget voor onderhoud is afgestemd op het normale gebruik van de paden, buiten coronatijd. Zo worden volgens de wethouder de grindpaden slechts eens per zes jaar onderhouden. Voor meer onderhoud heeft Groengebied Amstelland waarschijnlijk geen geld. Van den Bosch vindt daarom dat nu snel gekeken moet worden hoe het Groengebied er financieel voor staat en wat er moet gebeuren om het onderhoud op orde te krijgen. “Dit moet opgelost worden,” aldus het PvdA-raadslid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie