Afbeelding
E. Verheijen

Amstelveen InZicht zoekt kindje van historische foto

22 juli 2022 om 16:30 Historie

AMSTELVEEN Belevingscentrum Amstelveen InZicht is op zoek naar het kindje dat op een historische foto te zien is op het bekende Zwijntje in het Stadshart van Amstelveen. Op de foto uit 1975 zit een kindje bovenop het beeld van Karel Pelgrom een ijsje te eten. Wie zelf dit kind is of het kent, kan een mail sturen naar inzicht@amstelveen.nl.

Wethouder Kunst en Cultuur Herbert Raat is enthousiast: “We hopen het verhaal achter de foto te ontdekken. Met wie was dit kindje daar? En kwam hij of zij uit Amstelveen? En woont diegene er nu nog steeds? Zo hebben we nog meer informatie voor ons gemeentelijk archief.”

HISTORISCHE FOTO’S In belevingscentrum Amstelveen InZicht is tot 1 augustus een historische fototentoonstelling van het oude Amstelveen te zien. De tentoonstelling geeft aan de hand van oude archiefbeelden een inkijkje in de aanleg van de Rijksweg A9 en de ontwikkelingen in het Stadshart van Amstelveen. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.amstelveeninzicht.nl.

BEELDBANK Amstelveen heeft sinds 2017 een online beeldbank. Hierop staan inmiddels ruim 12.000 foto’s en video’s. Deze zijn afkomstig uit het gemeentelijk archief, maar worden ook aangeleverd of gedoneerd door Amstelveners. De beeldbank was onderdeel van het collegeprogramma Historisch Besef met als streven het lokale erfgoed te behouden en het historisch besef onder inwoners te vergroten. Alle beelden zijn te zien op beeldbank.amstelveen.nl

KNUFFELKUNSTWERK De foto is uit de jaren ‘70, maar het Zwijntje is nog steeds actueel. Recent gaf de gemeente opdracht voor drie ‘knuffelkunstwerken’ die de komende jaren een plek krijgen in verschillende Amstelveense wijken. Doel van de kindvriendelijke kunst is om kinderen herinneringen te laten opbouwen met kunst, zoals veel Amstelveners herinneringen hebben aan het Zwijntje in het Stadshart. Door in meer wijken zo’n kunstwerk te plaatsen, komen meer kinderen hiermee in aanraking.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie