Zo moet de A9 er eind 2026 uit zien. Alle informatie is te krijgen bij Amstelveen InZicht.
Zo moet de A9 er eind 2026 uit zien. Alle informatie is te krijgen bij Amstelveen InZicht. Rikswaterstaat

Amstelveen InZicht vanaf 26 mei weer open

24 mei 2021 om 08:03 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Belevingscentrum Amstelveen InZicht opent vanaf woensdag 26 mei weer haar deuren. Vanwege het coronavirus was de locatie sinds oktober 2020 gesloten. Nu ook de bibliotheek Amstelland haar deuren heeft geopend, is het voor geïnteresseerden weer mogelijk het centrum te bezoeken.

Tijdens de sluiting is er hard gewerkt om de informatie in het belevingscentrum te actualiseren. De informatie over de Amstelveenlijn is vervangen door nieuwe informatie over de A9 en het Stadshart. Er is een A9 tracékaart te zien van maar liefst 10 meter, nieuw beeldmateriaal van de Pathé bioscoop, levensgrote afbeeldingen van werkzaamheden en nog veel meer.

OPENINGSTIJDEN GEWIJZIGD De openingstijden van Amstelveen InZicht zijn tijdelijk gewijzigd. Het centrum is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Tot wanneer deze aangepaste openingstijden gelden is nog niet bekend.

VEILIGHEIDSMAATREGELEN Om een bezoek veilig te houden voor zowel bezoekers als medewerkers zijn er verschillende veiligheidsaanpassingen gedaan in het centrum. Zo geldt er een mondkapjesplicht bij een bezoek aan Amstelveen InZicht en wordt bezoekers gevraagd hun gegevens achter te laten voor eventueel bron- en contactonderzoek. Bij de ingang is een balie waar op een veilige manier vragen kunnen worden gesteld. Daarnaast kan InZicht enkel via de bovenste etage (niveau 2) worden betreden. Bezoekers wordt gevraagd hun handen te desinfecteren bij binnenkomst en binnen het centrum is een looproute.

OVER AMSTELVEEN INZICHT Amstelveen InZicht is een samenwerking tussen de gemeente Amstelveen, Rijkswaterstaat, afdeling Metro en Tram van de gemeente Amsterdam en de Vervoerregio Amsterdam. In het centrum krijgen bezoekers een inkijkje in het Amstelveen van de toekomst. Er is informatie te vinden over de verbreding van de A9, ontwikkelingen in het Stadshart en een terugblik op de bouw van de Amstelveenlijn. Amstelveen InZicht is gevestigd aan het Stadsplein 103 (boven de bibliotheek).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie