Vrijmarkt bij De Meent op Koningsdag.
Vrijmarkt bij De Meent op Koningsdag. Naomi Heidinga

Diverse activiteiten in wijkcentra in Amstelveen op Koningsdag

23 april 2022 om 11:00 Evenementen

AMSTELVEEN Op Koningsdag vinden er ook in de wijkcentra in Amstelveen weer diverse activiteiten plaats voor jong en oud en alle leeftijden ertussen in. Er staan onder meer diverse muzikale optredens op het programma.

PLUSPUNT Bij wijkcentrum Pluspunt aan Smeenklaan 1 worden midden tussen het feestgedruis van de vrijmarkt op de Amsterdamseweg traditiegetrouw weer poffertjes gebakken. Het wijkcentrum Pluspunt is geopend van 9.00 tot 16.00 uur en bezoekers kunnen er een kopje koffie of ander drankje nuttigen. 

KASTANJELAAN In wijkcentrum Kastanjelaan aan Kastanjelaan 21 vindt een optreden van Het Zonnekoor plaats. Liefhebbers kunnen meezingen met bekende liedjes. Aanvang 14.00 uur, toegang 5 euro.

MOC EN BUURTKAMER In het MOC en de Buurtkamer KKP aan Lindenlaan 75 kunnen bezoekers tussen 10.00 en 12.00 uur met een gratis kopje koffie of thee en een oranje tompoes kijken naar de tv-beelden van het bezoek van de koninklijke familie aan Maastricht. Van 12.30 tot 14.00 uur vindt de Kinder Vakantie Kamer plaats voor van 5 tot 12 jaar. De kinderen kunnen daar een koning of prinses worden.

WESTEND Op het Westwijkplein vindt op Koningsdag traditiegetrouw een vrijmarkt plaats. Wijkcentrum Westend is op deze dag gepend en bakt poffertjes. Ook zijn er broodjes verkrijgbaar. De bar is open vanaf 8:00 uur.

DIGNAHOF In het nabijgelegen wijkcentrum Dignahof aan Dignahoeve 174 treedt Professor Russolo op. Hij verzorgt van 14.00 tot 16.00 uur een zangoptreden met live muziek. De toegang is gratis.

DE MEENT Bij De Meent aan Orion 3 staat er op Koningsdag voor de kleintjes een springkussen. Ook komt er een reuzensjoelbak en kunnen kinderen aan nog veel meer spelletjes meedoen. In de omgeving van De Meent vindt ook weer een vrijmarkt plaats en in het wijkcentrum is iets te eten en te drinken verkrijgbaar.

DE MIDDENHOF In De Middenhof aan Dr. Willem Dreesweg 155 kijken bezoekers vanaf 10.30 uur met koffie en wat lekkers naar de live uitzending van het bezoek van de koninklijke familie aan Maastricht op een groot scherm. Daarna is er een soepje met een broodje en volgt er nog een kleine muziekbingo. Om 14.30 uur volgt er ter afsluiting nog een optreden. Kosten voor deelname aan de hele dag bedragen 7,50 euro.

LASERSHOWDe officiële aftrap van de viering van Koningsdag in Amstelveen vindt al op dinsdagavond 26 april plaats op het Stadsplein. Van 18.00 uur tot 23.00 uur wordt daar dan ‘Koningsnacht’ gevierd. Daarbij slaan Amstelveen Oranje en de horeca van het Stadsplein de handen ineen. Bij de horeca zijn eten en drinken verkrijgbaar en Amstelveen Oranje zorgt voor een bijzondere show met DJ Nijkie, verschillende dansers, slagwerkgroep Bovenkerk en een laser- en vuurshow.

VRIJMARKTEN Op Koningsdag zelf (woensdag 27 april) vormen de diverse vrijmarkten in Amstelveen het middelpunt van het Oranjefeest. De grootste vrijmarkt vindt traditiegetrouw plaats op de Amsterdamseweg en in het Oude Dorp. Op Koningsdag maakt Amstelveen Oranje samen met burgemeester Tjapko Poppens in een vrolijk versierde bus een ronde door de gemeente. Verschillende wijken, waar activiteiten en vrijmarkten plaatsvinden, krijgen een bezoekje. In diezelfde bus reizen ook wethouders, raadsleden en gedecoreerden mee. De Dixieland Cracker Jacks zorgen voor vrolijke muziek. De tocht gaat langs Nes aan de Amstel, Middenhoven, Westwijk, Bovenkerk en Randwijck.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie