Drukte op de vrijmarkt op de Amsterdamseweg.
Drukte op de vrijmarkt op de Amsterdamseweg. Archief BDU/Naomi Heidinga

Muziek en lasershow op Stadsplein Amstelveen op avond voor Koningsdag

10 april 2022 om 11:00 Evenementen

AMSTELVEEN Nadat Koningsdag de afgelopen twee jaar niet gevierd kon worden vanwege de coronamaatregelen, vinden er dit jaar weer diverse festiviteiten in Amstelveen plaats op 27 april. De officiële aftrap van de viering van Koningsdag vindt al op dinsdagavond 26 april plaats op het Stadsplein. Van 18.00 uur tot 23.00 uur wordt daar dan ‘Koningsnacht’ gevierd. Daarbij slaan Amstelveen Oranje en de horeca van het Stadsplein de handen ineen. Bij de horeca zijn eten en drinken verkrijgbaar en Amstelveen Oranje zorgt voor een bijzondere show met DJ Nijkie, verschillende dansers, slagwerkgroep Bovenkerk en een laser- en vuurshow.

Op Koningsdag zelf (woensdag 27 april) vormen de vrijmarkten in Amstelveen het middelpunt van het Oranjefeest. De grootste vrijmarkt vindt traditiegetrouw plaats op de Amsterdamseweg en in het Oude Dorp. 

VERSIERDE BUS Op Koningsdag maakt Amstelveen Oranje samen met burgemeester Tjapko Poppens in een vrolijk versierde bus een ronde door de gemeente. Verschillende wijken, waar activiteiten en vrijmarkten plaatsvinden, krijgen een bezoekje. In diezelfde bus reizen ook wethouders, raadsleden en gedecoreerden mee. De Dixieland Cracker Jacks zorgen voor vrolijke muziek. De tocht gaat langs Nes aan de Amstel, Middenhoven, Westwijk, Bovenkerk en Randwijck.

MUZIEKOPTREDENS Op Koningsdag vinden er ook weer diverse muziekoptredens plaats bij verzorgingshuizen en wijkcentra. In totaal zijn voor dertien locaties, verschillende artiesten gecontracteerd. Ook vindt dit jaar de traditionele traktatieronde langs de verpleeg- en verzorgingshuizen in Amstelveen plaats. Amstelveen Oranje deelt iets meer dan 3.000 oranje tompoezen uit, zodat ook de ouderen kunnen genieten tijdens deze feestelijke dag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie