Afbeelding
Joop Touw

Dans, muziek en lekkere hapjes tijdens Diwali Festival

1 november 2021 om 17:10 Evenementen

AMSTELVEEN Op het Stadsplein werd zaterdag het jaarlijkse Diwali Festival gehouden. Diwali is een van de belangrijkste feesten in het hindoeïsme en vindt zijn oorsprong in India. Het festival is inmiddels een traditie geworden in Amstelveen. Vorig jaar werd het feest online gehouden vanwege de strenge coronamaatregelen maar dit jaar kregen de Amstelveners eindelijk weer de gelegenheid om het feest samen te vieren. Toch waren er vanwege de nu geldende coronaregels nog wel wat beperkingen. Zo moest iedereen zich registreren en werd bij de ingang aan de hekken gecontroleerd op het bezit van een coronatoegangsbewijs.

Diwali, ook bekend als het Lichtjesfeest is een feest voor iedereen en wordt gevierd om het licht te verwelkomen in het leven. Licht wordt namelijk altijd geassocieerd met succes en hoop. Het vieren van dit feest gaat gepaard met het nuttigen van zoetig eten. In India steekt men daarnaast ook vuurwerk af. 

Op het Stadsplein was voor de bibliotheek een groot podium opgebouwd waar de burgemeester rond 12.00 uur zijn openingstoespraak hield. Daarna volgde de openingsceremonie en mocht hij het licht ontsteken door het aansteken van olielampjes. Na het officiële deel volgden optredens van dansgroepen en werd er veel muziek gemaakt. Ondanks het regenachtige weer was het nog redelijk druk. Met een opgestoken paraplu stonden de bezoekers voor het podium te genieten van de optredens. Wie verkleumd was kon zich tussendoor verwarmen in de tenten waar in grote bakken allerlei heerlijke Indiase hapjes klaar stonden. Het feest duurde nog tot 19.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie