Afbeelding
PR

Harmonie Orkest Amstelveen blikt alvast vooruit op eeuwfeest en zoekt zangers voor projectkoor

30 april 2021 om 10:30 Muziek

AMSTELVEEN “Het lijkt nog heel ver weg: 2022. Dan bestaat ons orkest honderd jaar, en daarom willen we nu al mensen enthousiast maken voor een bruisend concert met een groot projectkoor op 30 januari van dat jaar”, vertelt Ingrid Blom, voorzitter van Harmonie Orkest Amstelveen. Ze roept zanglustige Amstelveners daarom nu al op om mee te doen aan het ‘Gelegenheidskoor Eeuwig Feest’ voor de aftrap van het jubileumjaar op een mooie locatie in Amstelveen. 

Dirigent Nico Schimmel vult aan: “We zoeken in de eerste plaats enthousiaste zangers die het leuk vinden om met een groot orkest mee te zingen. Je hoeft niet per se koorervaring te hebben, we willen het laagdrempelig en overzichtelijk houden: ideaal als je wilt ontdekken of zingen iets voor je is. En ook als je met een koor zingt is dit een leuk, behapbaar project.”

Het streven is om voor deze zomer minimaal 50 koorleden te werven, die op vijf zaterdagmiddagen in het najaar in Amstelveen repeteren in een ontspannen sfeer. Het repertoire zal een combinatie zijn van pop en klassiek: “Denk aan de muziek van Night of the Proms”, zegt Schimmel. Hij wil nog wel een ding kwijt: “Neem vooral een vriend of vriendin mee, buren of sportmaatjes, samen in een koor zingen is namelijk zoveel gezelliger.”

Wie mee wil doen, kan zich aanmelden op www.harmonieorkestamstelveen.nl/koor-van-de-eeuw.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie