Teksten uit de wereldliteratuur worden gezamenlijk hardop gelezen.
Teksten uit de wereldliteratuur worden gezamenlijk hardop gelezen. Bibliotheek Amstelland

‘Leve Lang Leren’ voor senioren in Amstelveen

18 mei 2023 om 16:00 Activiteiten

AMSTELVEEN Amstelring en Bibliotheek Amstelland introduceren vanaf vrijdag 9 juni in samenwerking met de Culturele Apotheek de nieuwe activiteit: ‘Leve Lang Leren’ voor senioren. Het gaat om een reeks samenleesbijeenkomsten die de fantasie prikkelen en mensen op een bijzondere manier bij elkaar brengt. De bijeenkomsten vinden plaats in Bibliotheek Stadslein.


De reeks begint op 9 juni een feestelijke ochtend van 10.30 ot 12.30 uur. Bezoekers kunnen dan van alles te weten komen over de heilzame werking die het lezen van literatuur volgens onderzoek kan hebben. De Culturele Apotheek neemt de bezoekers in een lezing mét quiz mee in de wondere werking van literatuur. Aan bod komen inzichten uit de wetenschap, anekdotes uit de Apotheek-praktijk, uitspraken van schrijvers en lezers en tal van mooie gedichten en fragmenten.

Na vrijdag 9 juni is er om de week een samenleesbijeenkomst waarbij zorgvuldig geselecteerde teksten uit de wereldliteratuur gezamenlijk hardop gelezen worden. Het gaat daarbij om passages uit romans, korte verhalen en gedichten. De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 23 juni met als programma: inloop vanaf 10.30 uur, samen lezen van 11.00 tot 12.00 uur uur en napraten van 12.00 tot 12.30 uur

De activiteit wordt gratis aangeboden, maar deelnemers moeten zich wel aanmelden via de website van de bibliotheek. Iedereen kan aan de bijkeenkomsten meedoen, zowel fervente lezers als mensen die weinig kennis hebben van literatuur. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Amstelveen, Brentano’s Steun des Oudersdoms en Amstelveenfonds.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie