Duinkerke 2019. Vluchtelingen leven er onder erbarmelijke omstandigheden. Dagelijks proberen zij via de haven van Duinkerke naar het Verenigd Koninkrijk te komen.
Duinkerke 2019. Vluchtelingen leven er onder erbarmelijke omstandigheden. Dagelijks proberen zij via de haven van Duinkerke naar het Verenigd Koninkrijk te komen. Ingrid de Groot

Foto-expositie ‘Prachtige Krachtige Mensen’ opent 28 augustus in Atelier 2005

27 augustus 2021 om 07:30 Activiteiten

AMSTELVEEN In Ateliers 2005, Van Weerden Poelmanlaan 4, wordt zaterdag 28 augustus om 15.00 uur de foto-expositie ‘Prachtige Krachtige Mensen’ geopend. De expositie bestaat uit een selectie uit het oeuvre van fotojournalist Ingrid de Groot. 

Ingrid heeft onder andere in vluchtelingenkampen gefotografeerd en de mensen in moeilijke leefomstandigheden vast gelegd. Ze heeft veel kennis en ervaring opgedaan in binnen- en buitenland. 

“Mensen waarvoor het geluk niet altijd is weggelegd vormen de basis van mijn werk”, vertelt Ingrid. “Al ruim 20 jaar fotografeer ik vluchtelingen, mensen zonder papieren, mensen in moeilijke leefomstandigheden vanuit de kracht van hun bestaan.”
Zo ook bijgaande foto die ze in 2019 maakte in Duinkerke in Noord-Frankrijk. Dagelijks probeerden vluchtelingen via de haven van Duinkerke naar het Verenigd Koninkrijk te komen. Velen dachten dat de asielprocedure daar eerder zou leiden tot een verblijfsvergunning. In de tijd dat de mensen zonder papieren wachtten op een kans de oversteek te maken, werden zij door verschillende hulporganisaties geholpen te overleven. Het waren voornamelijk vrijwilligersorganisaties die voedsel en hulpgoederen kwamen brengen.

De expositie is geopend op 28, 29 augustus en 4, 5 september van 13.00 tot 17.00 uur.
Ingrid geeft zondag 5 september tussen 15.00 en 16.00 uur een presentatie over haar ervaringen. Er is dan ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie