Afbeelding
Olivier van Hartingveldt

Mini Art Masterclasses in de zomervakantie voor kinderen

26 juli 2021 om 11:23 Kunst

AMSTELVEEN De Amstelveense kunstenares en vakdocente Júlia dos Santos Baptista geeft op woensdag 18 en donderdag 19 augustus met gasten weer Mini Art Masterclasses voor kinderen in Atelier 2005 aan de Van Weerden Poelmanlaan 4 in Amstelveen. 

Tijdens de mini-masterclasses worden de kinderen geïnspireerd tijdens een kringgesprek en worden ze uitgedaagd nieuwsgierig te zijn. Ze leren wat over bewegen, kunst, fotografie en het gebruik van materialen. Daarna gaan ze creëren: schetsen of tekenen of schilderen met acrylverf, of fotograferen. Afgesloten wordt er met een presentatie en nabespreking.

Op donderdag 19 augustus staat van 13.00 tot 15.30 uur de mini-masterclass ‘Schilderen en Beweging & Storytelling’ op het programma voor kinderen van 4 tot 9 jaar. Deelname kost 31,50 euro per kind (inclusief materialen, fruit en drinken). Op woensdag 18 augustus kunnen kinderen van 9 tot 13 jaar van 13.00 tot 15.00 uur meedoen aan de mini-masterclass ‘Schilderen en Fotografie’. Meer informatie is te vinden op: juliadossantosbaptista.com

KUNST- EN CREATIVITEIT-ONDERWIJS Júlia dos Santos Baptista maakt zich al jaren sterk voor kunst- en creativiteit-onderwijs aan kinderen, jongeren en volwassenen. “Kunst- en cultuureducatie dienen de belangen van iedereen,” zegt ze. “Iedere samenleving die de ontwikkeling en vrijheid van haar mensen voorstaat, heeft kunst en creativiteit nodig, bouwstenen van identiteit en innovatie. En beide kun je leren, net als sporten,” aldus Júlia dos Santos Baptista.  ”We kunnen kunst- en creativiteitonderwijs integreren met lichamelijke inspanning en natuurbezoek en zo de kinderen iets aanbieden dat uitdaagt, moeite kost en verrijkend is, en wat juist door die integratie effectiever en betaalbaarder wordt. In Amstelveen waar al zoveel faciliteiten en infrastructuren zijn, zien we veel mogelijkheden,” aldus de kunstenares en vakdocente.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie